Συνέβη τότε στις 20 Φεβρουαρίου


γεννήθηκαν οι:
1902 - Άνσελ Άνταμς, Αμερικανός φωτογράφος
1925 - Ρόμπερτ Όλτμαν, Αμερικανός σκηνοθέτης
1951 - Γκόρντον Μπράουν, Βρετανός πολιτικός
1957 - Ορφέας Περίδης, Έλληνας τραγουδοποιός


1967 - Κώστας Μακεδόνας, Έλληνας τραγουδιστής

Ο Κώστας Μακεδόνας (πραγματικό ονοματεπώνυμο Κώστας Πάκας),με καταγωγή από την Σαμαρίνα Γρεβενών, είναι Έλληνας τραγουδιστής που γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1967 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε.
Ξεκίνησε σπουδές στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (μετέπειτα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), ενώ παράλληλα άρχισε να τραγουδάει σε μπουάτ, όπου γνωρίστηκε με τον συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη. Το 1988 μετακόμισε στην Αθήνα όπου εμφανίστηκε μαζί με τη Βίκυ Μοσχολιού και την Τάνια Τσανακλίδου, ενώ τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο "Δεν έχω ιδέα" σε μουσική Κραουνάκη και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου. Έκτοτε κυκλοφόρησε δώδεκα ακόμα προσωπικούς δίσκους.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, συνθέτες και στιχουργούς (Διονύση Τσακνή, Μάνου Ελευθερίου, Μανώλη Ρασούλη, Θάνο Μικρούτσικο κ.ά.). Εμφανίστηκε επί σειρά ετών στο πλάι της Άλκηστης Πρωτοψάλτη καθώς και στις συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου. Γνωστές επιτυχίες του είναι: "Μόνο μια φορά", "Παρτικολαριστά (Γουστάρω)","Έκανες το λάθος", "Το ποδήλατο", "Στον Λευκό τον Πύργο", "Τρίτος άνθρωπος", "Μαργαριτάρια", "Κάτσε καλά", "Μη μου λες αντίο", "Ταξί" κ.ά. Το 2005 βραβεύτηκε στο Βατικανό μαζί με άλλους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και προσωπικότητες για τις δωρεάν εμφανίσεις του για κοινωνικούς σκοπούς. Εκτός από τη μουσική, ασχολείται και με τις πτήσεις και έχει δίπλωμα πιλότου για αεροπλάνο και ελικόπτερο.

1967 - Κερτ Κομπέιν, Αμερικανός μουσικός


πέθαναν οι:
1762 - Τωβίας Μάγερ, Γερμανός αστρονόμος.
1907 - Ανρί Μουασάν, Γάλλος χημικός, βραβείο Νόμπελ 1906.
1920 - Ρόμπερτ Πήρυ, Αμερικανός εξερευνητής.
1934 - Στυλιανός Γαλερός, Έλληνας οπλαρχηγός.
1960 - Βασίλης Λογοθετίδης, Έλληνας ηθοποιός.
1966 - Τσέστερ Νίμιτς, Αμερικανός ναύαρχος.
1972 - Μαρία Γκέπερτ-Μάγιερ, Γερμανίδα πυρηνική φυσικός, τιμημένη με βραβείο Νόμπελ 1963.


πληροφορίες από el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...