Πως διαλέγουν σύντροφο οι άντρες και οι γυναίκες


Υπάρχει κάποιον συγκεκριμένο μοτίβο κατά το οποίο διαλέγουμε σύντροφο; Πρόσφατες πανεπιστημιακές έρευνες απαντούν με τους νόμους της έλξης των δύο φύλων.
Οι γυναίκες επιλέγουν σύντροφο που μοιάζει με τον πατέρα τους και το... αντίστοιχο 

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στην Ουγγαρία, οι γυναίκες τείνουν να διαλέγουν έναν σύζυγο που να θυμίζει τον πατέρα τους! Με τον ίδιο τρόπο, και οι άντρες τείνουν να διαλέγουν μια σύζυγο με χαρακτηριστικά της μητέρας τους! Ακόμα και όταν οι γυναίκες είναι υιοθετημένες, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του συντρόφου τους μοιάζουν σε εκείνα του θετού τους πατέρα αλλά και το αντίστοιχο. 

Η ομάδα της έρευνας εξέτασε τις αναλογίες του προσώπου 52 ανθρώπων και της οικογένειας τους. Βρήκαν σημαντικές ομοιότητες ανάμεσα στους συζύγους των γυναικών, ειδικότερα στα σημεία της μύτης και των ματιών. Αντίστοιχα, οι γυναίκες σύντροφοι έμοιαζαν πολύ στις μητέρες των συζύγων τους, ειδικά στα σημεία των χειλιών και του σαγονιού. 

Η ψυχολόγος Λίντα Μπούθροιντ του πανεπιστημίου Ντάραμ συμπληρώνει: " Υπάρχει μια γενική άποψη ότι όταν βρίσκουμε στοιχεία ομοιότητας των γονιών μας στον σύντροφό μας, τότε είμαστε περισσότερο συμβατοί γεννητικά και αισθανόμαστε πιο οικεία με τον άλλον". 

Οι ουλές γοητεύουν τις γυναίκες 

Το επιστημονικό εύρημα είναι ότι οι άνδρες είναι κατά 6% ακόμα πιο γοητευτικοί αν έχουν ουλές στο πρόσωπό τους και οι γυναίκες τους προτιμούν για βραχείας διάρκειας σεξουαλικές σχέσεις, αλλά όχι για γάμο. 

Οι άνδρες με μέτριες ουλές στο πρόσωπο (στα μάγουλα, το μέτωπο ή το σαγόνι) γενικά χαρακτηρίστηκαν πιο γοητευτικοί από τις γυναίκες που αναζητούσαν μια σύντομη σχέση και όχι τη μόνιμη δέσμευση του γάμου. 

Ο λόγος που οι ουλές είναι ελκυστικές στο γυναικείο φύλο συνεχίζει να αποτελεί αίνιγμα για τους ψυχολόγους. Οι περισσότεροι πάντως πιστεύουν πως η έλξη τους οφείλεται στο ότι αποτελούν ένα σύμβολο θάρρους και αρρενωπότητας πάνω από το μέσο όρο και ένδειξη ότι όποιος τις έχει, είναι μια δυναμική, συναρπαστική και ριψοκίνδυνη προσωπικότητα. 

Οι ουλές είναι πιο γοητευτικές στα μάτια των γυναικών, όταν προέρχονται (ή οι γυναίκες νομίζουν ότι προέρχονται) από κάποιο καυγά ή βίαιη σύγκρουση, ή έστω από κάποιο ατύχημα μετά από ριψοκίνδυνη συμπεριφορά, παρά από αρρώστια. 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες χωρίς ουλές θεωρούνται πιο συνετοί, προσεκτικοί και προστατευτικοί, άρα πιο κατάλληλοι για μακροχρόνια σχέση. 

Οι γυναίκες προτιμούν τα "κακά" παιδιά 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες πέφτουν πιο εύκολα «θύματα» των λεγόμενων «κακών» παιδιών. Με λίγα λόγια εκείνοι που ζουν τη ζωή με περιπέτεια, είναι νάρκισσοι και η αγαπημένη τους ασχολία είναι τα ψέματα και η εκμετάλλευση έχουν περισσότερες πιθανότητες να «σκοράρουν» στην καρδιά μιας γυναίκας.

Στην πανεπιστημιακή μελέτη συμμετείχαν 200 φοιτητές, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ προσωπικότητας με στόχο την κατάταξή τους βάσει των κριτηρίων της «σκοτεινής τριάδας» : περιπέτεια, ναρκισσισμός και εξαπάτηση. Εκείνοι που παρουσίαζαν τα μεγαλύτερα «συμπτώματα» είχαν και την τάση να συνάπτουν πιο σύντομες ερωτικές σχέσεις, αλλά και να προτιμώνται εκ μέρους των γυναικών. 

Ο δρ. Πίτερ Τζόνασον, επικεφαλής της έρευνας, αναφέρει ότι πιθανόν αυτές οι τάσεις να αντιπροσωπεύουν μια επιτυχημένη εξελικτική στρατηγική. Παλιότερο σύμβολο του «κακού παιδιού» ήταν ο Τζέιμς Ντιν, ενώ τώρα παρόμοιος ρόλος αποδίδεται στον Τζέιμς Μποντ, που σίγουρα κάνει τις γυναίκες να παραληρούν. 

Υπευθυνότητα και αγάπη εναντίον... καυτού σεξ 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μακρύχρονης καναδέζικης έρευνας, τα ιδανικά των αντρών σε σχέση με αυτά που θέλουν να πετύχουν στη ζωή απέχουν πολύ από αυτά που μπορεί αν θεωρούσαμε ως αληθινά μέχρι σήμερα. 

Οι περισσότεροι θα έλεγαν ότι ένας άντρας θα ήθελε να θεωρείται από τον υπόλοιπο κόσμο ως ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ή ως εκείνος που τα πάει καλά με τις γυναίκες και το σεξ. Απ'ότι φαίνεται ήρθε ο καιρός να αφήσουμε πίσω αυτά τα "ρηχά" στερεότυπα που έχουμε στο μυαλό μας για τα θέλω των αντρών. 

Η μελέτη αυτή που έγινε σε 27,839 άντρες από πολλές χώρες όπως η Γερμανία, η Βραζιλία, η Ιταλία και οι Η.Π.Α., το αντρικό ιδεατό πρότυπο για τον άντρα είναι να είναι υπεύθυνος, αξιότιμος και πιστός σύντοφος. 

Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες απάντησαν ότι το καλύτερο χαρακτηριστικό ενός άντρα είναι να είναι τίμιος (33%) και να έχει τον έλεγχο της ζωής του (28%). Οι περισσότεροι, επίσης, δήλωσαν ότι προτιμούν την αγάπη από το σεξ και μόνο το 1% απάντησε ότι η τέλεια σεξουαλική ζωή είναι το νούμερο ένα στη λίστα τους. Υπήρχε ένα άλλο 3% που προτιμούσε την επαγγελματική καταξίωση και επιτυχία. 

Οι γυναίκες έλκονται από μυώδεις άνδρες 

H μέχρι τώρα έρευνα είχε κυρίως επικεντρωθεί είτε στο πώς οι άνδρες βρίσκουν σωματικά ελκυστικές τις γυναίκες είτε τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά που οι γυναίκες προτιμούν σ' αυτούς. Λίγη έρευνα είχε γίνει για το τι άλλα χαρακτηριστικά ελκύουν τις γυναίκες και σ' αυτό επικεντρώθηκε ο δρ Ντέιβιντ Φρέντερικ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες. Παλαιότερες μελέτες του είχαν δείξει ότι η ελκυστικότητα του άνδρα επηρεάζεται περισσότερο από τα εισοδηματικά του χαρακτηριστικά και τη δυνατότητα της δέσμευσης. 

Στην συγκεκριμένη μελέτη διαπιστώνεται ότι τα σωματικά χαρακτηριστικά παίζουν μεγαλύτερο ρόλο. Ο δρ Φρέντερικ εξηγεί ότι οι μύες στους άνδρες είναι ταυτόσημοι με τα φτερά της ουράς των αρσενικών παγωνιών: ελκύουν τις γυναίκες που αναζητούν έναν αρρενωπό σύντροφο. Με άλλα λόγια, οι γυναίκες είναι γενετικά προγραμματισμένες να αναζητούν μυώδεις άνδρες. 

Σύμφωνα πάντως με τα αποτελέσματα, οι γυναίκες ελκύονται περισσότερο σωματικά από μυώδεις άνδρες, ειδικά για εφήμερη σχέση. Όταν όμως αναζητούν σταθερό σύντροφο, τείνουν να διαλέγουν κανονικούς άνδρες αντί ενός συντρόφου με τεράστιους δικέφαλους. Απ' τη μια, οι μύες κάνουν τους άνδρες πιο σέξι για τις γυναίκες, αλλά απ' την άλλη οι γυναίκες γίνονται περισσότερο καχύποπτες για τις ρομαντικές τους προθέσεις. 

πηγή: men24.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...