Παιδιά: Τι σχέση έχει το παιχνίδι τους σε εξωτερικούς χώρους με τη... μυωπία;;;


Ο χρόνος που τα παιδιά περνούν σε εξωτερικούς χώρους ενδεχομένως συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο μυωπίας, όπως υποδεικνύει έρευνα.

Ανάλυση οκτώ προηγούμενων ερευνών από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ ανακάλυψε ότι για κάθε επιπλέον ώρα την εβδομάδα που περνούσαν σε εξωτερικό χώρο τα παιδιά, ο κίνδυνος μυωπίας μειωνόταν κατά 2%.

Η έκθεση στο φυσικό φως και ο χρόνος που περνούν κοιτάζοντας μακρινά αντικείμενα μπορεί να είναι σημαντικοί παράγοντες, δήλωσαν οι ερευνητές. Οι έρευνες περιέλαβαν περισσότερους από 10.000 εφήβους και παιδιά.

Ο Dr Justin Sherwin κατέληξε ότι παιδιά με μυωπία περνούσαν κατά μέσον όρο 3,7 λιγότερες ώρες την εβδομάδα σε εξωτερικούς χώρους, σε σχέση με παιδιά που είχαν φυσιολογική όραση. Ωστόσο οι αιτίες δεν είναι σαφείς.

Οι ερευνητές περίμεναν να ανακαλύψουν ότι παιδιά που περνούσαν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους επίσης περνούσαν λιγότερο χρόνο με δραστηριότητες όπως διάβασμα ή παιχνίδια στον υπολογιστή, αλλά δεν φάνηκε τέτοια σχέση σε δύο από τις οκτώ έρευνες που εξέτασαν τη σχέση. 

Ωστόσο, ο Dr Sherwin δήλωσε ότι τώρα θα χρειαστούν περισσότερο ακριβή στοιχεία για να προσπαθήσουν να κατανοήσουν ποιοι παράγοντες είναι περισσότερο σημαντικοί. Υπάρχουν επίσης άλλοι παράγοντες για να ληφθούν υπόψη, δήλωσε. 

Οποιαδήποτε αύξηση του χρόνου παραμονής σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να ζυγιστεί έναντι της έκθεσης στην ακτινοβολία UV και του αυξημένου κινδύνου για καρκίνο δέρματος, καταρράκτη και άλλους καρκίνους. Αντίθετα, η αυξημένη δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους μπορεί ενδεχομένως να προστατεύσει από τον διαβήτη, την παχυσαρκία την έλλειψη βιταμίνης D και την οστεοπόρωση, δήλωσε.

πηγή: iatronet.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...