Συνέβη τότε στις 16 Οκτωβρίου


γεννήθηκαν οι:
1854 - Όσκαρ Ουάιλντ, Ιρλανδός συγγραφέας και ποιητής.
1886 - Νταβίντ Μπεν Γκουριόν, ο πρώτος πρωθυπουργός του κράτους του Ισραήλ.
1888 - Ευγένιος O'Nηλ, Αμερικανός δραματουργός βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1936.
1908 - Εμβέρ Χότζα, κομμουνιστής ηγέτης (1944-85) της Αλβανίας.
1956 - Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελληνίδα τραγουδίστρια .
1958- Τιμ Ρόμπινς, Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας.
1962- Φλι, μπασίστας (Red Hot Chili Peppers)
1972- Τόμας Λίντμπεργκ, Σουηδός μουσικός, μέλος του συγκροτήματος At the Gates.
1977- Τζον Μάγιερ, Αμερικανός μουσικός .


πέθαναν οι:
1793 - Μαρία Αντουανέττα, Η Μαρία Αντουανέτα υπήρξε βασίλισσα της Γαλλίας. Αυτή και ο σύζυγος της, ο Λουδοβίκος ΙΣΤ' (1754-1793) αποκεφαλίστηκαν κατά την Γαλλική Επανάσταση.

Η Μαρία Αντουανέτα βαφτίστηκε με το όνομα Μαρία Αντωνία Ιωσηφίνα Ιωάννα, δούκισσα της Αυστρίας. . Ήταν το 15ο και τελευταίο παιδί της αυτοκράτειρας Μαρίας Θηρεσίας και του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Α΄ της Αυστρίας. Οι δυσκολίες κατά την διάρκεια της γέννας της Μαρίας Αντουανέτας, αλλά και ο καταστροφικός σεισμός της Λισαβώνας, την ίδια ακριβώς μέρα που γεννήθηκε, ήταν "οιωνοί" θανάτου, για την άσχημη πορεία που θα ακολουθούσε η μετέπειτα βασίλισσα της Γαλλίας...
Ο γάμος της Μαρίας Αντουανέτας με τον μετέπειτα Λουδοβίκο ΙΣΤ΄ της Γαλλίας ήταν από νωρίς στα σχέδια της Μαρίας Θηρεσίας. Απέβλεπε στο να φέρει την πολυπόθητη ειρήνη ανάμεσα στην Γαλλία και την Αυστρία. Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΕ' της Γαλλίας ζήτησε το χέρι της Μαρίας Αντουανέτας για χάρη του εγγονού του, τον μετέπειτα Λουδοβίκο ΙΣΤ΄...
...Με το που έφτασε στην βασιλική αυλή, η Μαρία Αντουανέτα, συνάντησε δυσκολίες.
Το πρώτο βράδυ του γάμου της έμαθε οτι οι ερωτικες της επαφες με τον συζυγο της θα πρεπει να γινονται παρουσια ευγενων κατι που συνηθιζονταν συχνα τοτε, για την ικανοτητα αποκτησης απογονων, οσο και την νομιμοτητα των τεκνων. Παρολα αυτα ερωτικη επαφη απο την πλευρα του Λουδοβικου, δεν κατεστη δυνατη για τα επομενα σχεδον δυο χρονια,κατι που δημιουργουσε ποικιλα ερωτηματα και ανησυχιες.
Σαν αρκετα νεα και απειρη, και με σχεδον πληρη ελευθερια και μακρια απο την επιβλεψη της μητερας της, αρχισε τις σπαταλες σε ολονυχτια παρτι και χαρτοπαιξιες, οπου εχανε τεραστια ποσα τα οποια πληρωνε ο συζυγος της. Στην αλληλογραφια που ειχε με την μητερα της, εκεινη προσπαθουσε να την προτρεψει συνετιστει και η Μαρια επεμενε πως δεν της ειχε αρκετη εμπιστοσυνη και πως πιστευε τις διαφορες φημες και τα κακοβουλα σχολια εις βαρος της.
Η φροντιδα της εξωτερικης της εμφανισης εμεινε στην ιστορια, τοσο για τα πολυτελη φορεματα της οσο και για περιπλοκα χτενισματα της και τις διαφορες περουκες που χρησιμοποιουσε.
Στα υπολοιπα μελη της βασιλικης αυλης δεν ηταν ιδιαιτερα αγαπητη. Τοσο λογω καταγωγης αλλα και η μετεπειτα συμπεριφορα της απλα επιδεινωνε την κατασταση.
Δύο χρόνια αφότου έφτασε στις Βερσαλλίες, είχε γίνει γνωστή ως η βασίλισσα του ροκοκό...


1955-Δημήτριος Μάξιμος, Πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας(1947-47) και διοικητής της Εθνικής Τράπεζας.
1958- Μιχάλης Σουγιούλ, τραγουδιστής, συνθέτης («Ας ερχόσουν για λίγο»), εκφραστής του «ελαφρού» και του «αρχοντορεμπέτικου».
2010-Γιάννης Δαλιανίδης,  Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος.


περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...