Το τραγούδι της ημέρας ... λόγω της ημέρας: Ελευθερία Αρβανιτάκη - To τέλος μας δες

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1957 στον Πειραιά και είναι τραγουδίστρια. Η καριέρα της ξεκίνησε το 1979 όταν γνωρίστηκε και έγινε μέλος στην Οπισθοδρομική Κομπανία, μια μπάντα φοιτητών που έπαιζαν ρεμπέτικα και λαϊκά, ερασιτεχνικά, σε διάφορα κέντρα της Αθήνας. Μετά το 1984 ξεκίνησε τη σόλο καριέρα της. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έχει κατακτήσει πολύ υψηλή θέση στην καρδιά των περισσότερων Έλληνων, και όχι μόνο, ακροατών και έχει τραγουδήσει με αυτή τη χαρακτηριστική φωνή της διαχρονικές επιτυχίες.
Συνεργάστηκε με πολλούς και σημαντικούς συνθέτες όπως ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου κ.ά. Έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού και έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες όπως η Ισπανία, το Μεξικό, η Αγγλία, η Γερμανία. Το Μάρτιο του 2010 , η τηλεόραση του Άλφα την κατέταξε στην 6η θέση 

άρθρο downtime
 με πληροφορίες από ελληνική και αγγλική έκδοση της wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...