4 βασικοί κανόνες για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

24/04/2017

Πριν ξεκινήσετε την προσπάθεια πρέπει να γνωρίζετε τους παρακάτω κανόνες.

Κάποτε η κοιλιά ήταν δείγμα αρχοντιάς, σήμερα όμως είναι ευρέως γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακά προβλήματα και αποτελεί ένδειξη ενός αγύμναστου σώματος. Έτσι όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να χάσουν λίπος από την κοιλιά είτε ακολουθώντας μια διατροφή είτε κάνοντας γυμναστική. Προτού όμως αρχίσετε την προσπάθεια για να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι, πρέπει να γνωρίζετε τους παρακάτω βασικούς κανόνες.  

1. Υπάρχουν δυο είδη λίπους.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δυο είδη λίπους που συσσωρεύονται στην κοιλιά: το υποδόριο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και το σπλαχνικό που βρίσκεται μεταξύ των μυών και των οργάνων και που οι υπερβολικές συγκεντρώσεις του συνδέονται με πολλά προβλήματα υγείας, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2. Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό το σπλαχνικό λίπος είναι αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει περισσότερο και που πρέπει να διατηρούμε σε φυσιολογικά προς χαμηλά επίπεδα. 

2. Η γενετική προδιάθεση παίζει σημαντικό ρόλο.
Το 2013 δημοσιεύτηκε μια έρευνα στο περιοδικό Human Molecular Genetics που έδειξε ότι υπάρχουν πέντε διαφορετικά γονίδια τα οποία παίζουν ρόλο στην ποσότητα του λίπους που ο κάθε άνθρωπος αποθηκεύει στην περιφέρεια. Πριν λοιπόν αρχίσετε να ακολουθείτε εξαντλητικές δίαιτες για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, ίσως πρέπει να σκεφτείτε ότι μπορεί τα γονίδια σας μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στο ότι δεν φαίνονται οι κοιλιακοί σας. Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή και να ασκείστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, ώστε να διατηρείτε ένα υγιές σωματικό βάρος.

3. Η αύξηση της μυϊκής μάζας μπορεί να σας βοηθήσει.
Στην πραγματικότητα οι ασκήσεις ενδυνάμωσης καταπολεμάνε καλύτερα το κοιλιακό λίπος από ότι οι αερόβιες ασκήσεις. Και αυτό γιατί όταν αυξάνεται η μυϊκή μάζα μειώνεται το λίπος και διατηρείται ο μεταβολικός ρυθμός σε υψηλά επίπεδα. Επίσης μια μελέτη από το  Πανεπιστήμιο McMaster  διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έπαιρναν  το 30% των ημερήσιων θερμίδων τους από άπαχες πρωτεΐνες έχασαν περισσότερο λίπος από την κοιλιά, σε σχέση με εκείνες που ακολούθησαν δίαιτες χαμηλές σε πρωτεΐνη.

4. Το άγχος μπορεί να επηρεάσει το κοιλιακό λίπος.
Όταν είστε αγχωμένοι, έχετε συνέχεια αυξημένα τα επίπεδα της κορτιζόλης, μια ορμόνη που ευνοεί την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά. Ακόμα και όταν δεν κοιμάστε σωστά λόγω άγχους, δεν μπορείτε να χάσετε εύκολα το κοιλιακό λίπος. Μια έρευνα που έγινε από το  Πανεπιστήμιο Wake Forest  έδειξε ότι οι αϋπνίες είναι στενά συνδεδεμένες με την αύξηση του σπλαχνικού λίπους.  Στόχος σας πρέπει να είναι επτά με οχτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ χωρίς διακοπή και φυσικά να βρείτε τρόπους για να μειώσετε το στρες και να χαλαρώνετε. 

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...