5 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού: Εορτάζεται καθημερινά!!!


Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου
Στην Ελλάδα βέβαια, η αξία του δασκάλου αναγνωρίζεται καθημερινά. Άλλωστε πολλές κινήσεις ευγνωμοσύνης έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, που αποδεικνύουν αυτόν το σεβασμό και τη συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας. Χαρακτηριστικά μόνο θα αναφέρω τις αλλεπάλληλες μειώσεις στους μισθούς, τον καθημερινό διασυρμό τους σε επαγγελματικό επίπεδο, αφού για όλα τα δεινά αυτής της χώρας μάλλον τελικά... φταίει ο καημένος ο δασκαλάκος/καθηγητάκος που δε κάνει καλά τη δουλειά του, για να μη θυμηθώ την φετινή "αβλεψία" του Υπουργείου σχετικά με τα βιβλία.
Όπως έλεγε και ο Αδαμάντιος Κοραής «Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.»
downtime
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...