Η επέλαση των μεδουσών (video)

31/08/2015
Ο διαφανής κορμός τους και τα – φαινομενικά – μεταξένια πλοκάμια τους προσφέρουν ένα θέαμα μαγικό. Μην μπερδεύεστε, όμως. Το τσίμπημά τους παραμένει... φαρμακερό.
Ορδές από τσούχτρες έχουν καταλάβει τις παραλίες ανοιχτά του Ισραήλ και της Ανατολικής Μεσογείου, αιφνιδιάζοντας τους λουόμενους με το... δυσάρεστο άγγιγμα των δηλητηριωδών πλοκαμιών τους.
Οι απρόσκλητοι επισκέπτες έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές του καλοκαιριού για λίγες εβδομάδες. Ωστόσο οι συγκεκριμένες μέδουσες – Rhopilema nomadica – που εμφανίζουν συμπεριφορά «νομάδων» είναι ένα σύμπτωμα ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος.
Στην πραγματικότητα, δε θα έπρεπε να βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή της Μεσογείου, αφού το «σπίτι» τους βρίσκεται αλλού, μίλια μακριά, στον Ινδικό Ωκεανό.
Όπως εξηγούν ωκεανολόγοι, οι μέδουσες περνούν από τα τροπικά νερά του Ινδικού και του Ειρηνικού Ωκεανού μέσω του Σουέζ στη Μεσόγειο, σε μία προσωρινή μετοίκηση που αποδεικνύεται ιδιαιτέρως επώδυνη για τους λουόμενους που προτιμούν τα βαθιά


Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...