Αξίζει να πας... Σούγια - Χανιά (Μέρος Ι)

Το άρθρο είναι αφιερωμένο στην όμορφη παρέα που φρόντισε να περάσουμε καλά...
Και του χρόνου!

Πως μάθαμε τη Σούγια; Από το Γιώργο... κάθε χρόνο είναι εκεί με τη σκηνή του! Τον ακολούθησαν κάποιοι φίλοι τα πρώτα χρόνια και σιγά σιγά σμίξαμε όλοι!


Πανέμορφο μέρος! Εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα!
Τι είναι αυτό το τόσο διαφορετικό;
Ηρεμείς!!!
Πολύ γρήγορα. 


Αν βρεθείς για διακοπές στη Σούγια αυτό που θα παρατηρήσεις σίγουρα είναι ότι τις πρώτες 3 ώρες θα νιώθεις σαν να έχεις κάνει 3 μέρες διακοπές!
Είναι απίστευτη η ηρεμία του τοπίου, αλλά και ο κόσμος που επισκέπτεται τη Σούγια φαίνεται να ξέρει ότι πρέπει να "τηρήσει τους κανόνες".
Δεν έχει πολλά κοσμικά, χλιδάτα, υπερβολικά η Σούγια. Είναι απλή και ήρεμη! Όπως την θέλαμε.Η Σούγια επίσης είναι γνωστή για τους γυμνιστές της! Κανείς δε φάνηκε να ενοχλείται από αυτή την συνύπαρξη. Άλλωστε, γυμνισμός γίνεται στις σπηλιές και γενικότερα στην αριστερή πλευρά της παραλίας του χωριού, μετά τα τελευταία δέντρα, οπότε όλοι είναι ικανοποιημένοι.

Στη Σούγια θα μπορέσετε να απολαύσετε τον καφέ και το φαγητό σας σε αρκετά οικονομικές τιμές και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που προτιμάται από πολύ κόσμο. Επίσης, εκεί θα βρείτε παραθεριστές να στήνουν τη σκηνή τους... είτε από άποψη, είτε για λόγους οικονομίας, θα μπορούσατε να είστε και εσείς ένας από αυτούς...


Το μόνο που πρέπει να προβλέψετε είναι να έχετε μαζί σας χρήματα, μια και δεν υπάρχει τράπεζα και ΑΤΜ παρά μόνο στην Παλαιόχωρα και τον Αλυκιανό! 
Άλλο ένα προβληματάκι, που αξίζει όμως να ξεπεράσετε για να βρεθείτε εκεί, είναι ότι ο δρόμος από τα Χανιά προς τη Σούγια είναι μακρύς και δύσκολος, γεμάτος στροφές και ανηφόρες/κατηφόρες. Ακολουθήστε τις πινακίδες προς Σούγια και όλα θα πάνε καλά.
Αν πηγαίνετε από Ηράκλειο ή Λασίθι ειδικά, μην πτοηθείτε, οπλιστείτε με υπομονή και όλα θα πάνε καλά. Αξίζει.

 Για το τέλος, να θυμηθείτε να κάνετε μία ρομαντική βόλτα ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο μέχρι το λιμανάκι. Θα σας χαλαρώσει και θα σας ανταμείψει. Για να μπορέσετε ευκολότερα να φτάσετε στη Σούγια, ελέγξτε πριν ξεκινήσετε το χάρτη.Να περάσετε καλά... όποτε κι αν πάτε!
Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...