Απλά δε σε γουστάρει!

23/08/2015
Γιατί μας απορρίπτουν και γιατί δεν πρέπει να τρελαινόμαστε σκεπτόμενοι τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά;
Απόρριψη! Γιατί μας τρελαίνει τόσο αυτή η λέξη; Μήπως γιατί και μόνο η σκέψη ότι ο άλλος μας παράτησε μας κάνει να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις ανασφάλειές μας; Οι σκέψεις μας είναι πάνω κάτω οι ίδιες (δεν ήμουν αρκετά χαλαρή μέσα στη σχέση, γκρίνιαζα πολύ, ήμουν πολύ χοντρή για τα γούστα του και άλλα τέτοια χαζά). Ο λόγος που δεν αντέχουμε την απόρριψη είναι επειδή έρχεται αντιμέτωπη με το εγώ μας. Το εγώ μας είναι τόσο ισχυρό μερικές φορές που κυριεύει το μυαλό μας και δεν μπορεί με τίποτα να δεχτεί ότι κάποιο άλλο εγώ το απέρριψε. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Να αφήσουμε το εγώ μας στην άκρη και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση χωρίς τη “βοήθειά” του. 
Άκου λοιπόν ποιο είναι το δικό μου σκεπτικό για να αντιμετωπίζω τέτοιους είδους απορρίψεις.
Όταν επιλέγεις να είσαι με έναν άνθρωπο, σημαίνει ότι έχεις αποφασίσει να είσαι μαζί του. Αυτό σημαίνει πως παίρνοντας μια τέτοια απόφαση σκοτώνεις οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα, απορρίπτεις όλους τους άλλους άντρες στον πλανήτη Γη. Σωστά;
kl_aporipsi01
Αν το σκεφτείς καλά θα καταλήξεις στο συμπερασμα πως επιλέγοντας να είσαι με έναν άνθρωπο απορρίπτεις όλους τους άλλους. Αυτό, λοιπόν, που θα πρέπει να σκέφτεσαι όταν κάποιος σε απορρίπτει δεν είναι ότι έφταιξες εσύ σε κάτι αλλά ότι ο άλλος δεν μπορούσε να απορρίψει όλες τις άλλες γυναίκες για να είναι μόνο με μια. Άρα το πρόβλημα ποιος το έχει; Ο άλλος!
Δεν λέω πως δεν πρέπει να κάνεις μια γερή αυτοκριτική και να δεις σε τι έφταιξες και τι πιστεύεις εσύ πως δεν έκανες σωστά για να το βελτιώσεις στην επόμενη σχέση σου. Άλλωστε κάθε σχέση που έρχεται και φεύγει από τη ζωή μας μας δίνει ένα πολύ καλό μάθημα. Και μόνο αυτό να κρατήσουμε το κέρδος μας θα είναι πολύ μεγαλύτερο από την απώλεια.
Αν λοιπόν είσαι πληγωμένη και καταρακωμένη από μια σχέση που μόλις τελείωσε σκέψου το εξής: Αυτός ο άνθρωπος ήρθε στη ζωή σου για να σου μάθει κάτι. Βρες τι είναι αυτό και ασ’τον να φύγει.
Τι πρέπει να κάνεις μετά από μια δυνατή απόρριψη;
Τίποτα! Ο χρόνος είναι αυτός που θα σου δώσει όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι. Τις περισσότερες φορές θα διαπιστώσεις ότι απορρίφτηκες για να επιλεγείς από έναν άλλο σύντροφο πολύ καλύτερο από τον πρηγούμενο. Και τότε θα αισθανθείς απέραντη ευγνωμοσύνη που ο προηγούμενος σε είχε απορρίψει λίγο καιρό πριν. Ο χρόνος είναι πάντα ο καλύτερος γιατρός και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τον εμπιστευτείς…
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...