Τι συμβαίνει όταν φιλάμε τον/την αγαπημένο μας;

Είναι αναμφίβολα μια τρυφερή στιγμή για κάθε ζευγάρι...
12/08/2015
Επειδή τα χείλη μας είναι έως και 200 φορές πιο ευαίσθητα στα εξωτερικά ερεθίσματα από τα δάχτυλά μας, ολόκληρο το σώμα μας «συμμετέχει» και αντιδρά τη στιγμή του φιλιού.
Η κοντινή απόσταση ανάμεσα στους δύο συντρόφους διεγείρει την όσφρηση και εντείνει την ερωτική διάθεση, καθώς η φυσική μυρωδιά του σώματος φτάνει στα ρουθούνια.
Περισσότεροι από 100 μύες σε ολόκληρο το σώμα ενεργοποιούνται με ένα παθιασμένο φιλί (24 από αυτούς στο πρόσωπο).
Οι σιελογόνοι αδένες ξεκινούν τη δική τους «γυμναστική» και η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται στα... επίμαχα σημεία του σώματος.
Οι επινεφρίδιοι αδένες αρχίζουν να απελευθερώνουν αδρεναλίνη, οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται, η ανάσα γίνεται πιο βαριά και οι παλάμες αρχίζουν να ιδρώνουν.
Ο εγκέφαλος με τη σειρά του εκκρίνει ντοπαμίνη, ένα νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται άμεσα με το αίσθημα της απόλαυσης. Ταυτόχρονα, άλλα τμήματα του εγκεφάλου «απενεργοποιούνται» παροδικά, απομακρύνοντας κάθε αρνητικό συναίσθημα.
Η υπόφυση αρχίζει να απελευθερώνει τη λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης» (οξυτοκίνη ή ωκυτοκίνη), η οποία εντείνει το δέσιμο και την οικειότητα μεταξύ των δύο συντρόφων.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...