10 τρόποι για να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία του κινητού και του λάπτοπ σας

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να συμβούν είναι να τελειώσει η μπαταρία του κινητού ή του λάπτοπ μας. Κατά καιρούς δημοσιεύονται συμβουλές για το πως να αντέξει η ηλεκτρονική μας συσκευή περισσότερο. Το lifehacker.com δημοσίευσε τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε ενέργεια στο κινητό και το λάπτοπ σας.

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία φροντίδας της μπαταρίας του λάπτοπ σας
Ορισμένοι κατασκευαστές λάπτοπ προσφέρουν συχνά εργαλεία φροντίδας της ζωής της μπαταρίας. Εάν το δικό σας λάπτοπ διαθέτει κάποιο, χρησιμοποιήστε το.

Διατηρήστε το λάπτοπ και το τηλέφωνο... δροσερά
Οι υψηλές θερμοκρασίες βλάπτουν τις μπαταρίες των ηλεκτρονικών συσκευών. Μην αφήνετε τα κινητά και τα λάπτοπ στο αυτοκίνητο και βεβαιωθείτε πως οι συσκευές δεν υπερθερμαίνονται από την χρήση.

Χαμηλώστε την φωτεινότητα
Δοκιμές απέδειξαν πως η χαμηλή φωτεινότητα μπορεί να κρατήσει το κινητό σας ανοιχτό περισσότερες ώρες. Τα σκούρα φόντα μπορούν να βοηθήσουν επίσης σε αυτό.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές που σώζουν ενέργεια
Το Greenify για τα Android και το The Normal app για το iOS, καθώς και άλλες εφαρμογές, βρίσκουν τρόπους να σώσουν ενέργεια από τα κινητά όταν η μπαταρία πέφτει χαμηλά.

Χρησιμοποιήστε την «κατάσταση νάρκης» (sleep mode) αντί του τερματισμού λειτουργίας εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το λάπτοπ σας σύντομα


Μπορεί η κατάσταση νάρκης να αντλεί περισσότερη ενέργεια, όμως το άνοιξε-κλείσε του λάπτοπ αντλεί ακόμα περισσότερη.


Ρυθμίστε την μπαταρία
Καμιά φορά το τηλέφωνο και το λάπτοπ δεν δίνουν το ακριβές ποσοστό της μπαταρίας και γι' αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να την «καλιμπράρετε». Πρόκειται για μια αρκετά εύκολη διαδικασία, ειδικά στα laptops.

Μην αφήνετε το κινητό και το λάπτοπ να ξεμένουν εντελώς από μπαταρία πολύ συχνά
Οι νέου τύπου μπαταρίες δεν χρειάζεται να αδειάζουν πλήρως για να κρατήσουν περισσότερο. Σήμερα είναι προτιμότερο να φορτίζετε την μπαταρία συχνότερα και από λίγο.

Μην αφήνετε το κινητό σας να συνεχίζει να φορτίζεται ενώ έχει «γεμίσει»
Είναι προτιμότερο να φορτίζετε το κινητό σας μέχρι το 80%, παρά μέχρι το 100%. Εάν φορτιστεί πλήρως, φροντίστε να μην μείνει συνδεδεμένο με τον φορτιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Να δοκιμάζετε και να παρακολουθείτε τη μπαταρία του laptop σας
Εάν διαπιστώνετε ότι η μπαταρία του laptop σας δεν έχει τις ίδιες επιδόσεις όπως παλιά, δοκιμάστε αυτά τα «κολπάκια»


Κρατήστε το SMARTPHONE και το laptop ανοιχτό κάνοντας κάποια βασικά πράγματα

Εάν θέλετε οι συσκευές σας να «κρατάνε» όλη ημέρα, ακολουθήστε αυτές τις βασικές συμβουλές, από το κλείσιμο υπηρεσιών που δεν χρησιμοποιείτε μέχρι τη χρήση mobile sites.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...