793 εκατομμύρια άνθρωποι δεν ξέρουν να διαβάζουν !!!


Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του αναλφαβητισμού καθώς επίσης και αυτά που παρακολουθούμε των τελευταίο καιρό στην εκπαίδευση, με αποκορύφωμα την έλλειψη βιβλίων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς να μας έχει προκαλέσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα για το μέλλον της παιδείας στη χώρα μας, έχει ενδιαφέρον να παραθέσουμε τα επίσημα στοιχεία της Unesco που αφορούν τον αναλφαβητισμό!!! 
Στην επίσημη ανακοίνωση της, η Unesco ανακοίνωσε χθες ότι περίπου 793 εκατ. ενήλικες στον κόσμο, στην πλειοψηφία τους νεαρά κορίτσια και γυναίκες, δεν ξέρουν να διαβάζουν ούτε να γράφουν.
Διευκρίνισε επίσης ότι σε 11 χώρες ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των ενηλίκων είναι αναλφάβητο. Αυτές είναι: το Μπενίν, την Μπουρκίνα Φάσο, την Αιθιοπία, τη Γκάμπια, τη Γουινέα, την Αϊτή, το Μαλί, το Νίγηρα, τη Σενεγάλη, τη Σιέρα Λεόνε και το Τσαντ.
«Περίπου 67 εκατ. παιδιά σχολικής ηλικίας δεν παρακολουθούν μαθήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 72 εκατ. έφηβοι, που θα πρέπει να φοιτούν στον πρώτο κύκλο της δευτεροβάθμιας, δεν μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην παιδεία», πρόσθεσε η Unesco στην ανακοίνωσή της.

άρθρο downtime με πληροφορίες από newsbeast.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...