Συνέβη τότε στις 18 Σεπτεμβρίου

γεννήθηκαν οι:
1819- Ζαν Μπερνάρ Λεόν Φουκώ, Γάλλος φυσικός.

Γκρέτα Γκάρμπο
1905- Γκρέτα Γκάρμπο, Σουηδή ηθοποιός του Χόλιγουντ, πασίγνωστη για το ψυχρό βλέμμα της. Η Γκρέτα Γκάρμπο, πραγματικό όνομα Γκρέτα Λοβίσα Γκούσταφσον, ήταν διάσημη Σουηδο-Αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου κατά τη διάρκεια της εποχής του βωβού κινηματογράφου και μέρους της Χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.
Η Γκάρμπο θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες αλλά και πιο μυστηριώδεις ηθοποιούς της Metro-Goldwyn-Mayer αλλά και του Χόλιγουντ γενικότερα. Συνολικά πρωταγωνίστησε σε 31 ταινίες, με πρώτη ομιλούσα την Άννα Κρίστι (1930). Προτάθηκε 4 φορές για το βραβείο Όσκαρ ερμηνείας Α' γυναικείου ρόλου αλλά ποτέ δεν το κατέκτησε. Αντίθετα της απονεμήθηκε το 1955 τιμητικό Όσκαρ για τις αξέχαστες ερμηνείες της, η ίδια όμως δεν παρευρέθηκε αυτοπροσώπως για να το παραλάβει.Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει πέμπτη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών
1971- Λανς Άρμστρονγκ, Αμερικανός πρωταθλητής της ποδηλασίας, επί 7 συνεχείς φορές (ρεκόρ) νικητής του Γύρου της Γαλλίας (1999-2005).
1972- Μάικλ Λάντες, ηθοποιός.

πέθαναν οι:
1970- Τζίμι Χέντριξ, τραγουδιστής της ροκ, από υπερβολική δόση ναρκωτικών («Hey Joe»). Περισσότερες πληροφορίες στο "τραγούδι της ημέρας" (πατήστε εδώ)
1978- Μαρτίνεθ Ρικάρντο Ζαμόρα, 77, Ισπανός ποδοσφαιριστής, ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών.
2001- Εμμανουήλ Κεφάκης, κορυφαία προσωπικότητα στο χώρο των τυφλών παγκοσμίως, Διευθυντής επί σειράς ετών του «Φάρου Τυφλών Ελλάδος».
2005- Μάικλ Παρκ, 39, Βρετανός οδηγός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, υποκύπτει στα τραύματά του έπειτα από ατύχημα στο βρετανικό Ράλι, στην Ουαλία.

περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...