Συνέβη τότε στις 17 Σεπτεμβρίου

γεννήθηκαν οι:
Σωτήρης Μουστάκας
1940 - Ο Σωτήρης Μουστάκας υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες κωμικούς ηθοποιούς της εποχής του, βραβευμένος για την προσφορά του στην ελληνική επιθεώρηση.
Καταγόταν από το χωριό Κάτω Πλάτρες Λεμεσού και ήταν το τελευταίο παιδί πολυμελούς οικογένειας (είχε άλλα επτά αδέρφια). Σε ηλικία 15 χρονών, συμμετείχε ενεργά στον Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959,[3] όπου μοίραζε φυλλάδια και έγραφε συνθήματα στους τοίχους. Συνελήφθη από τους Άγγλους και φυλακίστηκε για περίοδο εφτά μηνών. Μόλις αποφυλακίστηκε τελείωσε το σχολείο και το 1958 αναχώρησε για την Αθήνα για να σπουδάσει ηθοποιία, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του.
Η αγάπη του Μουστάκα για το θέατρο είχε ξεκινήσει όταν κατά την εφηβεία του ο νεαρός Σωτήρης πήγε σε μια θεατρική παράσταση του Νίκου Σταυρίδη στη Λεμεσό. Μετά το τέλος της παράστασης κι ενώ όλοι ζητούσαν αυτόγραφα από τον Σταυρίδη, ο Σωτήρης τον πλησίασε και του είπε πως θέλει να γίνει κι αυτός ηθοποιός. Ο Σταυρίδης του είπε να έρθει στην Αθήνα να τον βρει.Όταν έφτασε στην Αθήνα, έπιασε δουλειά σ' ένα εστιατόριο ως σερβιτόρος και παράλληλα έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου όπου και κόπηκε την πρώτη φορά. Δεν το έβαλε κάτω, ξαναπροσπάθησε και πέρασε. Εκεί γνώρισε και την ηθοποιό Μαρία Μπονέλου, την οποία παντρεύτηκε το 1973 και έκαναν μια κόρη, την Αλεξία.

Αντριάννα Σκλεναρίκοβα
1971 - Αντριάννα Σκλερανίκοβα, μοντέλο από τη Σλοβακία. 
Γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1971 από Σλοβάκα μητέρα και Τσέχο πατέρα στο Μπρέζνο, μια μικρή πόλη στο κέντρο της Σλοβακίας. Έχει ύψος 1,80μ και είναι ένα από τα ψηλότερα μοντέλα.
Αρχικά σπούδασε Ιατρική στην Πράγα, διέκοψε ωστόσο τις σπουδές της και έγινε φωτομοντέλο. Στις 22 Δεκεμβρίου 1998 παντρεύτηκε με το Γάλλο ποδοσφαιριστή Κριστιάν Καρεμπέ. Ζει μόνιμα στο Παρίσι, ενώ κατά καιρούς, εξαιτίας της εργασίας του συζύγου της έχει ζήσει σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, όπως η Αθήνα και η Μαδρίτη.
Το 2008 της δόθηκε ένας μικρός ρόλος στην ταινία «Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

1973 - Θεμιστοκλής Νικολαΐδης,ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ
1973 - Αναστέζια, τραγουδίστρια («Left outside alone»).
1974 - Ρασίντ Γουόλας, παίκτης του ΝΒΑ (Ντιτρόιτ Πίστονς).
1974 - Μίρα, Αμερικανίδα μουσικός.
1975 - Όστιν Σεν Τζον, Αμερικανός ηθοποιός (Power Rangers).
1975 - Τζίμι Τζόνσον, Αμερικανός οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων

πέθαναν οι:
1679 - Ιωάννης της Αυστρίας ο νεότερος, Ισπανός στρατηγός, Πρωθυπουργός της Ισπανίας (1677-79)
1982 - Μάνος Λοΐζος, Έλληνας μουσικοσυνθέτης, από εγκεφαλικό στη Μόσχα («Όλα σε θυμίζουν», «Ο δρόμος»)
1998 - Κώστας Νικολόπουλος, 76, εκδότης του «Έθνους»

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...