Συνέβη τότε στις 29 Σεπτεμβρίου


γεννήθηκαν οι:
1547 - Μιγκέλ ντε Θερβάντες, Ισπανός συγγραφέας
1901 - Λάντσα ντελ Βάστο, Ιταλός φιλόσοφος και συγγραφέας,. Έργο του το βιβλίο "Τρεις μήνες με τον Γκάντι”

1936 - Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Ιταλός μεγιστάνας των ΜΜΕ και Πρωθυπουργός. Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1936 στο Μιλάνο, γόνος αστικής οικογένειας, γιος διευθυντή τραπέζης. Σπούδασε νομικά και το 1962 ίδρυσε την πρώτη του κατασκευαστική εταιρεία «Εντιλνόρντ» επωφελούμενος από την ραγδαία οικοδομική έξαρση του Μιλάνου. Στη 10ετία του '70 επιχειρεί τις πρώτες του επενδύσεις στα ΜΜΕ εκμεταλλευόμενος την απελευθέρωση της τηλεοπτικής αγοράς. Μέσα σε 15 χρόνια (1986) έφθασε να του ανήκει το 80% της ιταλικής ιδιωτικής τηλεόρασης, ενώ το ίδιο έτος γίνεται ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν.
Στη συνέχεια ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποκτά τον μεγαλύτερο εκδοτικό ιταλικό οίκο το γνωστό «Μονταντόρι» και μια από τις κορυφαίες ιταλικές εφημερίδες την «Ιλ Τζιορνάλε», ενώ ακόμη άλλες 150 περίπου εταιρείες περιέχονται κάτω από τον έλεγχο της «Φινινβέστ», της μητρικής εταιρείας του οικονομικού κολοσσού του. Παρά ταύτα, μια ακολουθία από χρέη και δικαστικές έρευνες για φοροδιαφυγή, δωροδοκίες, λογιστικές απάτες μέχρι και για διασυνδέσεις με την ιταλική μαφία είχαν κυριολεκτικά αποτελέσει ένα κλοιό γύρω από τον Ιταλό μεγιστάνα. Αντίθετα όμως από κάθε πρόβλεψη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προχωρεί στην ίδρυση του πολιτικού κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» και κατεβαίνει στην πολιτική αρένα σε συνεργασία με την «Εθνική Συμμαχία» και την, γνωστή από τις αποσχιστικές τάσεις της, «Λέγκα του Βορρά».

1949 - Γιώργος Νταλάρας, Έλληνας τραγουδιστής. Ο Γιώργος Νταλάρας είναι Έλληνας τραγουδιστής. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού. Τον Οκτώβριο του 2006 ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1949 στον Πειραιά. Κατάγεται από οικογένεια μουσικών. O πατέρας του, Λουκάς Νταράλας ήταν επίσης τραγουδιστής και συνθέτης στο χώρο της ρεμπέτικης μουσικής. Οι πρώτες του μνήμες είναι στενά δεμένες με τις βασικές μορφές της ελληνικής μουσικής, το δημοτικό, το σμυρνέικο, το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι. Τα είδη αυτά τον επηρέασαν βαθιά ως καλλιτέχνη και τα τραγούδησε εκτενώς στις συναυλίες και στους δίσκους του. Στην 44ετή καριέρα του, έχει τραγουδήσει και άλλα πολλά είδη τραγουδιού όπως βυζαντινούς ύμνους, λυρικά, σύγχρονα έντεχνα, λάτιν, όπερα, συμφωνικά έργα, ροκ, ποπ κ.α. Έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με τους περισσότερους από τους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές.

1951 - Μιτσέλ Μπατσελέτ, πρώτη γυναίκα εκλεγμένη Πρόεδρος στη Χιλή (2006-).
1952 - Ρος Ντέιλι, Ιρλανδός τραγουδιστής και συνθέτης.
1956 - Σεμπάστιαν Κόε, Βρετανός ολυμπιονίκης (1980, 1984 στα 1.500μ. ) του στίβου.
1957 - Σωκράτης Μάλαμας, Έλληνας τραγουδοποιός, τραγουδιστής και κιθαρίστας.
1960 - Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Έλληνας μουσικός και ηθοποιός.
1960 - Τζένιφερ Ρας, Αμερικανίδα τραγουδίστρια που έγινε γνωστή για το επιτυχημένο της άλμπουμ "The Power Of Love" (1985)
1973 - Φοίβος Δεληβοριάς, τραγουδιστής και συνθέτης.

πέθαναν οι:
1902 - Εμίλ Ζολά, Γάλλος συγγραφέας
1929-Γιάννης Ψυχάρης, 78, Έλληνας γλωσσολόγος, φιλόλογος και λογοτέχνης
1942-Έσθερ Αντολφίν, αδερφή του Σίγκμουντ Φρόιντ, σε στρατόπεδο συγκέντρωσης
1986- Μπιλ Σάνκλι, Βρετανός ποδοσφαιριστής, θρύλος της Λίβερπουλ, ο οποίος πήρε την Λίβερπουλ από την δεύτερη κατηγορία και την μετέτρεψε σε μία από τις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης 
1997-Ρόι Λιχτενστάιν, ζωγράφος της ποπ αρτ.
2009 - Σπεράντζα Βρανά, Ελληνίδα ηθοποιός
περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...