Συνέβη τότε στις 14 Σεπτεμβρίου

γεννήθηκαν οι:
1898 - Χαλ Ουόλις, Αμερικανός παραγωγός ταινιών.
1928 - Αλμπέρτο Ντίας Γκουτιέρες, Kουβανός φωτογράφος, γνωστότερος ως Αλμπέρτο Κόρντα.

Κων/νος Καραμανλής
1956 - Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρωθυπουργός της Ελλάδας (2004-2009). Διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας κατά την περίοδο 2004 - 2009. Έγινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όταν διαδέχτηκε τον Μιλτιάδη Έβερτ το 1997.
Υπήρξε ένας από τους νεότερους σε ηλικία πρωθυπουργούς της Ελλάδας. Είναι παντρεμένος με τη Νατάσσα Παζαΐτη από το 1998 και από το 2003 είναι πατέρας δύο δίδυμων παιδιών, του Αλέξανδρου και της Αλίκης. Το 2007 επανεξελέγη Πρωθυπουργός, κερδίζοντας τις πρόωρες εκλογές. Το φθινόπωρο του 2009 ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Μετά την ήττα του στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου παραιτήθηκε από την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη για το αποτέλεσμα και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό . 

1956 - Λευτέρης Ζαγορίτης, Έλληνας πολιτικός.
1965 - Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρόεδρος της Ρωσίας.
1969 - Κώστας Κουκοδήμος, πρώην αθλητής του στίβου και πολιτικός.
1983 - Έιμι Γουάινχαους. 
1961 - Κολιτσιδάκης Γκαφούλης

πέθαναν οι:
258 - Θάσκιος Καικίλιος Κυπριανός, επίσκοπος Καρχηδόνας Κυπριανός.
407 - Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, άγιος και εκ των Μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας
1321 - Δάντης Αλιγκέρι, Iταλός ποιητής.
1498 - Τζοβάννι των Μεδίκων ο Ποπολάρος, Ιταλός ευγενής.
1712 - Τζιοβάνι-Ντομένικο Κασίνι, Γαλλο-ιταλός αστρονόμος.

Μ. Καραγάτσης
1960 - Ο Μ. Καραγάτσης, ήταν Ἐλληνας πεζογράφος, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της "Γενιάς του '30". Το πραγματικό του όνομα ήταν Δημήτριος Ροδόπουλος. Το ψευδώνυμο Καραγάτσης προήλθε από το δέντρο πτελέα ή καραγάτσι στο εξοχικό της οικογένειάς του στη Ραψάνη της Θεσσαλίας, όπου περνούσε τα περισσότερα εφηβικά καλοκαίρια του. Εκεί συνήθιζε να διαβάζει καθισμένος κάτω από ένα καραγάτσι που βρισκόταν στον περίβολο της εκκλησίας του χωριού. Το "Μ." του ψευδωνύμου του προήλθε πιθανότατα από το ρώσικο όνομα "Μίτια" (ρωσική εκδοχή του Δημήτρης), με το οποίο τον αποκαλούσαν φίλοι και συμφοιτητές του, λόγω της μεγάλης του αγάπης για τον Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και ιδιαίτερα για το έργο "Αδερφοί Καραμαζώφ". Το γεγονός ότι υπέγραφε τα έργα του ως "Μ. Καραγάτσης" προκάλεσε σύγχυση σε αρκετούς φιλολόγους, που συχνά ερμήνευαν το "Μ" ως Μιχάλης, λόγω των ηρώων του, Μιχάλη Καραμάνου (στον Γιούγκερμαν) και Μιχάλη Ρούση (στον Μεγάλο ύπνο), που θεωρούνται περσόνες του συγγραφέα.

1966 - Τζεμάλ Γκιουρσέλ, Τούρκος αξιωματικός και πολιτικός.
2001 - Στέλιος Καζαντζίδης, Έλληνας τραγουδιστής.
περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...