Επιτέλους ποιες είναι πιο έξυπνες;

11/4/2016

Μια νέα μελέτη έρχεται να γκρεμίσει το καταστροφικό στερέοτυπο που θέλει τις ξανθιές να είναι λιγότερο έξυπνες από τις μελαχρινές.

Όλοι ξέρουμε ανέκδοτα με ξανθιές, που σατιρίζουν την υποτιθέμενα περιορισμένη εξυπνάδα τους. Μια μελέτη όμως από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο έρχεται να ανατρέψει αυτό το καταστροφικό στερεότυπο για εκείνες και να βάλει τα γυαλιά σε όλους τους υπόλοιπους που το παίζουν έξυπνοι.
Η μελέτη πήρε ένα δείγμα 10,878 Αμερικανών λευκών γυναικών που δήλωσαν πως το φυσικό τους χρώμα είναι το ξανθό και είχαν κατά μέσο όρο IQ με προσαύξηση τριών μονάδων σε σχέση με τις μελαχρινές και τις κοκκινομάλλες. Και παρότι τα ανέκδοτα για τις ξανθιές φαίνονται ακίνδυνα, στην πραγματικότητα μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες, δηλώνει ο Jay Zagorsky, συντάκτης της μελέτης και ερευνητής του Πανεπιστημίου του Οχάιο.

«Η έρευνα δείχνει πως τα στερεότυπα έχουν συχνά αντίκτυπο στις προσλήψεις, τις προαγωγές και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες», λέει ο Zagorsky. Αυτή η έρευνα παρέχει πειστικές αποδείξεις ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία διάκριση σε βάρος των ξανθών με βάση τη νοημοσύνη τους.
Η μελέτη μπορεί να βρήκε πως το IQ των ξανθών είναι στα ίδια επίπεδα με των υπολοίπων γυναικών με άλλες αποχρώσεις μαλλιών, αλλά η διαπίστωση αυτή δεν είναι στατιστικά σημαντική. Ο ερευνητής επισημαίνει πως δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως οι ξανθιές είναι πιο έξυπνες από τις μελαχρινές, αλλά σίγουρα δεν είναι πιο ανόητες.

Η ίδια μελέτη έβγαλε τα ίδια συμπεράσματα και για τους ξανθούς άντρες, μόνο που γι' αυτούς τα πράγματα ήταν πάντα πιο εύκολα: κανείς δεν τους χρησιμοποίησε ποτέ για να φτιάξει ανέκδοτα.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...