Από σήμερα η δήλωση των ακατάσχετων λογαριασμών στο TAXIS

Ανοίγει εντός της ημέρα η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS, όπου οι φορολογούμενοι μπορούν να δηλώνουν τον μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο έως 1.500 €, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης.
Βάσει του νόμου 4254/2014 για κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων με χρέη προς το Δημόσιο διασφαλίζεται το ακατάσχετο ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως, για έναν τραπεζικό λογαριασμό. Επιπλέον, πέραν των 1.500 ευρώ, είναι ακατάσχετα προνοιακά επιδόματα, όπως των πολυτέκνων και των τετραπληγικών, καθώς και το κοινωνικό μέρισμα.
Στην εφαρμογή του TAXIS ο φορολογούμενος θα χρειάζεται να δηλώσει μόνο το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός, εφόσον το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρεί τον λογαριασμό που θέλει να προστατεύσει έχει ήδη συσχετισμένο τον ΑΦΜ του με τον λογαριασμό ΙΒΑΝ που ως δικαιούχος ή συνδικαιούχος προτίθεται να δηλώσει στην ειδική εφαρμογή.
Τα στοιχεία της ηλεκτρονικής αίτησης θα στέλνονται αυθημερόν από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στις τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους θα ελέγχουν αν ο ΑΦΜ της αίτησης ταιριάζει με το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί, αν ο λογαριασμός είναι κλειστός ή αν υπάρχει άλλος λογαριασμός πέραν αυτού για τον οποίο υπάρχει το αίτημα προστασίας από κατασχέσεις, στον οποίο πιστώνονται περιοδικά μισθοί, συντάξεις ή ασφαλιστικά βοηθήματα.
Μετά τον έλεγχο από την πλευρά των τραπεζών, εγκρίνεται ή απορρίπτεται το σχετικό αίτημα. Στην περίπτωση έγκρισης της αίτησης ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται μέσω της εφαρμογής ότι ενεργοποιήθηκε το τείχος προστασίας των 1.500 ευρώ.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...