Πως να προφυλαχτείτε από τη γκρίνια και την αρνητική ενέργεια


Δυστυχώς δεν περιστοιχιζόμαστε πάντα από καλοπροαίρετους, χαμογελαστούς και ευδιάθετους ανθρώπους. Υπάρχει μία κατηγόρια που ειδικά στις μέρες μας που τα προβλήματα είναι πολλά μοιάζει να πολλαπλασιάζεται με ταχείς ρυθμούς.
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι αρνητικοί άνθρωποι. Και αν μας ρωτάτε πρέπει να τους αποφύγετε καθώς η «ζημιά» που μπορεί να προκαλέσουν στη ζωή σας είναι μεγάλη. Πώς θα τους αποφύγετε;
Απομονώστε όσα σας λένε. Μην μπείτε στη διαδικασία να γίνετε ένα με το πρόβλημα τους. Κάθε φορά θα έχουν κάτι για να γκρινιάξουν και να παραπονεθούν.
Χρησιμοποιήστε την κριτική σας ικανότητα για να σκεφτείτε τι είναι υπερβολικό από όσα ακούτε. Οι αρνητικοί άνθρωποι έχουν την τάση να μεγαλοποιούν τα πράγματα προκειμένου να φανεί μεγάλο και το δράμα τους. Προσπαθήστε να διακρίνετε που σταματάει η αλήθεια.
Μη τους επιτρέπετε να καταρρίπτουν τις ιδέες σας και να απαξιώνουν τους στόχους σας. Είναι δύσκολο να αποδεχθούν πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που κοιτούν αισιόδοξα τη ζωή και μπορούν ακόμα να ονειρεύονται.
Θέστε αυστηρά όρια. Μην τους αφήνετε να μπλέκονται στη ζωή σας και να ανακατεύονται σε προσωπικά σας θέματα. Το μόνο που θα πετύχετε αφήνοντας τους να σας πάρουν τον αέρα είναι να σας γεμίσουν με τύψεις, ενοχές και ερωτηματικά που δεν υπάρχει λόγος να έχετε.
Τώρα, αν αναρωτιέστε για την ύπαρξή τους η απάντηση είναι μία «έλλειψη αυτοπεποίθησης». Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να μην βλέπουν την μαγεία της ζωής και να ξεχωρίζουν την ευτυχία στις μικρές στιγμές της απόλαυσης νιώθουν οι ίδιοι άσχημα με τον εαυτό τους και την εικόνα τους. Νιώθουν ανασφάλεια και κρύβονται πίσω από αυτό το πέπλο της μαυρίλας. Αν τώρα αποφασίσετε πως με κάποιο τρόπο θέλετε να τους βοηθήσετε, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους βοηθήσετε να πιστέψουν στον εαυτό τους.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...