4 λόγοι για να σηκωθείτε από τον καναπέ

Γνωρίζετε ότι με την άσκηση μπορείτε να πετύχετε σε επαγγελματικό επίπεδο ή να βελτιώσετε την σεξουαλική σας ζωή; Αν βαριέστε την άσκηση, έχετε τουλάχιστον 4 ισχυρά κίνητρα για να σηκωθείτε από τον καναπέ σας. Διαβάστε τι λένε οι έρευνες και δραστηριοποιηθείτε τώρα για να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης.

Θα βρείτε το δρόμο της επιτυχίας

Η άσκηση σας βοηθάει στην επιτυχία. Η καλή αεροβική ικανότητα στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής, μπορεί να αυξήσει την δύναμη του εγκεφάλου μας και να βελτιώσει τις επιδόσεις στις  σπουδές μας ανοίγοντας μας έτσι το δρόμο για καλύτερη επαγγελματική επιτυχία αργότερα στη ζωή. Τα παραπάνω υποστηρίζει μία μελέτη Σουηδών ειδικών. «Οι γιατροί γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι... νους υγιής εν σώματι υγιεί», ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζωρτζ Κουν, καθηγητής Αναγεννητικής Νευροεπιστήμης στο Κέντρο Επιδιόρθωσης Εγκεφάλου του Πανεπιστημίου του Γκότενμπουργκ, στη Σουηδία. Η μελέτη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την συγκεκριμένη ρύση καθώς αποδεικνύει την χρησιμότητα της άσκησης όσον αφορά την επαγγελματική και προσωπική μας επιτυχία.

Θα χαμογελάτε συχνότερα

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η άσκηση έχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης. Με ποιο μηχανισμό το πετυχαίνει αυτό; Η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα ενδορφινών στον οργανισμό που θεωρούνται οι ορμόνες της ευτυχίας. Μάλιστα, όσοι δεν ασκούνται, έχουν διπλάσιες πιθανότητες, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αντιμετωπίσουν συμπτώματα μελαγχολίας και να έχουν καταθλιπτική διάθεση. 


Θα θυμάστε καλύτερα

Σύμφωνα με μελέτες, η σωματική άσκηση βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα και όσο καλύτερα λειτουργεί το κυκλοφορικό μας σύστημα, τόσο καλύτερα λειτουργεί και ο εγκέφαλός μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.  H τακτική σωματική άσκηση διεγείρει την αναγέννηση των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου και συντελεί στην ομαλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος, γεγονός που με τη σειρά του συμβάλλει στην καλύτερη οξυγόνωση του εγκέφαλου. H καλή αιμάτωση του εγκεφάλου, από την άλλη, ενισχύει τις νοητικές μας λειτουργίες, και τη μνήμη μας.

Θα βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή

Η άσκηση συμβάλλει στην αύξηση της αντοχής και των επιπέδων ενέργειας του οργανισμού γεγονός που συμβάλλει και στη βελτίωση της ερωτικής μας ζωής. Ακόμη, μέσω της άσκησης, γυμνάζονται οι μυς της λεκάνης, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει τον οργασμό ή και να βοηθήσει στην επίτευξή του.   Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, όσοι άνθρωποι βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σεξ και το απολαμβάνουν περισσότερο.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...