Στήριξη για την 33χρονη μητέρα που παλεύει για τη ζωή της

«Η ζωή σου μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ μέσα σε μερικούς μήνες», έγραφε ο Μάνος πριν μερικές μέρες στο Facebook. Και είναι αλήθεια. Όταν με την 33χρονη σύζυγό του έπαιρναν την απόφαση να ξεκινήσουν την κοινή τους ζωή γεμάτοι όνειρα και αγάπη δεν περίμεναν τις δυσκολίες που θα καλούνταν να αντιμετωπίσουν. «Όγκος στην σπονδυλική στήλη - νωτιαίο μελό μέχρι την αορτή της καρδιάς».
Η διάγνωση των γιατρών για την 33χρονη Νικολέττα, σύζυγο του Μάνου και μητέρα ενός μόλις 10 μηνών παιδιού. Η διάγνωση πάγωσε το χαμόγελο και των δύο. Οικογένεια και φίλοι βρίσκονται στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή για να τους στηρίξουν, όμως, δυστυχώς οι δυσκολίες είναι πολλές. Οικονομικές. Το ζευγάρι έχει γονατίσει από τα έξοδα.
Η Νικολέττα με τον Μάνο είχαν αφήσει την Κρήτη και έμεναν  στη Ρόδο το τελευταίο διάστημα όταν έγινε η διάγνωση και έτσι επέστρεψαν εσπευσμένα στην Κρήτη και απευθύνθηκαν στο ΠΑΓΝΗ όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την τόσο δύσκολη επέμβαση.

Απευθύνθηκαν σε εξειδικευμένη κλινική στη Αυστραλία από όπου κατάγεται η Νικολέττα και εκεί τη δέχτηκαν. Έτσι το νεαρό ζευγάρι έφυγε εσπευσμένα. Η Νικολέττα τώρα δίνει τη δική της μάχη για να επιστρέψει στην Ελλάδα υγιής. Τα έξοδα ωστόσο είναι δυσβάσταχτα κι η βοήθεια του κόσμου είναι το μοναδικό στήριγμα στο οποίο μπορούν να ελπίζουν. Γι' αυτό και έχει ανοιχτεί λογαριασμός στο όνομα της Νικολέττας Τζεσμετζή στην Τράπεζα Πειραιώς 6571-114213-372 με την οικογένεια της να ελπίζει πως ο κόσμος θα δείξει για μία ακόμη φορά το μέγεθος της καλοσύνης του.

Τα σπαραχτικά λόγια των γονιών

Οι γονείς του Μάνου είναι εκπαιδευτικοί και μέσω επιστολής τους απευθύνθηκαν στον κόσμο της Κρήτης για βοήθεια. Τα λόγια τους μαρτυρούν τον πόνο και την αγωνία για τη νύφη τους:

"Αγαπητοί συνάδελφοι-σσες και συνάνθρωποι.
Είμαστε οι συνάδελφοι - δάσκαλοι, ο Γιώργος Μητσάκης και η Πολύμια Λαγουδιανάκη. Δεν έχουμε βρεθεί ποτέ πριν σε τέτοια δύσκολη θέση και γι' αυτό ζητάμε τη βοήθειά σας. Πριν δύο μήνες περίπου η γυναίκα του γιου μας του Μανόλη Μητσάκη (ο οποίος είναι και συνάδελφος νηπιαγωγός αδιόριστος), η Νικολέττα Τζεσμετζή, 33 χρόνων, με μωρό 10 μηνών, διαγνώστηκε με όγκο στη σπονδυλική στήλη-νωτιαίο μυελό μέχρι την αορτή της καρδιάς.

Ήρθαν από τη Ρόδο που μένουν στο Ηράκλειο, στο ΠΑΓΝΗ όπου θα εγχειριζόταν επειγόντως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Μετακόμισαν στο Ηράκλειο και περίμεναν. Μετά από ένα μήνα μας είπαν ότι δεν αναλαμβάνουν το χειρουργείο γιατί είναι πολύ δύσκολη περίπτωση και δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Η Νικολέττα έχει γεννηθεί στην Αυστραλία και έχει κρατήσει και την υπηκοότητα της χώρας αυτής.

Στις 20 Ιουνίου έφυγαν επειγόντως για την Αυστραλία, αφού τους απάντησε θετικά το νοσοκομείο του Brisbane ότι θα πραγματοποιήσει την εγχείριση. Εκεί της έκαναν βιοψία και διαγνώστηκε ότι είναι καρκίνος. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι θα γίνει καλά. Η επέμβαση είναι δύσκολη και πολύωρη και φυσικά πολύ ακριβή.

Όμως πρέπει να γίνει για να ζήσει.
Η ασφάλειά της εκεί καλύπτει ένα μέρος της επέμβασης. Χρειάζονται αρκετά χρήματα όμως ακόμα. Άφησαν τις δουλειές τους εδώ και η οικονομική τους κατάσταση είναι θλιβερή. Είναι αδύνατον να βρουν 50.000 έως 60.000 ευρώ για την επέμβαση - αποθεραπεία στην ξένη χώρα. Σαν οικογένεια μαζεύουμε χρήματα όσα περισσότερα μπορούμε, αλλά δεν αρκούν. Έχουν ανάγκη τη βοήθεια όλων.    

Στηριζόμαστε στην ανθρωπιά σας και γι' αυτό ζητάμε τη βοήθειά σας να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα χρήματα από αυτά που χρειάζονται. Είναι νέα παιδιά ξεκίνησαν τη ζωή τους με όνειρα, έχουν ένα μωρό και ζουν αυτή τη στιγμή όπως και εμείς οι γονείς το χειρότερο εφιάλτη. Όσοι μπορούν, θέλουν και έχουν τη δυνατότητα (ξέρουμε τις δυσκολίες που περνάμε σήμερα) να βοηθήσουν να συνεχίσουν το αυτονόητο τη ζωή, δύο νέων ανθρώπων και ενός μωρού.
Ευχαριστούμε για τη βοήθεια, την κατανόηση και την ανθρωπιά σας.


Υπάρχει λογαριασμός στο όνομα της Νικολέττας Τζεσμετζή στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου μπορείτε να καταθέσετε ότι μπορείτε".

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...