Μήπως νιώθετε ότι αρρωσταίνετε; Δείτε τι πρέπει να κάνετε...

Ένα φτάρνισμα από δω, ένα βηχαλάκι από κει, τα πρώτα σημάδια κρυολογήματος ή γρίπης έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους...
Μη σας πιάνει πανικός! Εφαρμόστε τις παρακάτω τέσσερις απλές στρατηγικές για να αποφύγετε την επιδείνωση των συμπτωμάτων και την περιττή ταλαιπωρία.
1. Πάρτε συμπλήρωμα ψευδαργύρου
Ο ψευδάργυρος θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τη διάρκεια των συμπτωμάτων. Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι η συστηματική λήψη του συμπληρώματος μειώνει το συνολικό αριθμό των επεισοδίων κρυολογήματος σε ετήσια βάση. Ο ψευδάργυρος αναστέλλει την αναπαραγωγή του ρινοϊού, τον ιό που ευθύνεται για τα περισσότερα κρούσματα κρυολογήματος.
2. Φτιάξτε μια κοτόσουπα
Το γιατροσόφι των γιαγιάδων είναι πράγματι αποτελεσματικό! Μια ουσία που αναδεικνύεται από τη διαδικασία βρασμού του κοτόπουλου, η καρνοσίνη, ενισχύει το ανοσοποιητικό κι έτσι βοηθά στην ταχύτερη καταπολέμηση ενός παθογόνου μικροοργανισμού. Δεδομένου ότι η κοτόσουπα περιέχει και αρκετά λαχανικά, ενισχύεται περαιτέρω το ανοσοποιητικό με πολύτιμες βιταμίνες.
3. Ενισχύστε τον οργανισμό με βιταμίνη C
Η βιταμίνη C δεν παρέχει πλήρη προστασία από τη γρίπη και το κρυολόγημα, όμως έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη διάρκεια των ενοχλητικών συμπτωμάτων. Γερό ανοσοποιητικό σημαίνει γρήγορη ανάρρωση.
4. Κοιμηθείτε καλά
Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το ανοσοποιητικό απελευθερώνει κυτοκίνες, πρωτεΐνες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Ένα απολαμβάνετε καθημερινά αρκετό και ποιοτικό ύπνο, είναι επίσης πιο πιθανό να αποφύγετε γενικώς τη γρίπη και το κρυολόγημα.

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...