Τυφλός είδε τη γυναίκα του μετά από 10 χρόνια με τη βοήθεια εμφυτεύματος


Πριν από περίπου 20 χρόνια, ο Allen Zderad διαγνώστηκε από μια σπάνια μορφή πάθησης του αμφιβληστροειδούς με αποτέλεσμα η όραση του να αρχίσει να μειώνεται και τελικά να χαθεί οριστικά μετά από 10 χρόνια επιδείνωσης. Η ασθένεια του είναι πολύ σπάνια και οι γιατροί δεν έχουν βρει ακόμη τον τρόπο να την αντιμετωπίσουν.

Παρόλα αυτά, κατάφεραν να δημιουργήσουν το σύστημα Second Sight, ένα πρωτότυπο ζευγάρι γυαλιών που του προσφέρει τη δυνατότητα να διακρίνει σχήματα, ανθρώπους και την αντανάκλαση τους επάνω σε γυάλινες επιφάνειες. Χάριν σε αυτό, ο 68χρονος από τη Μινεσότα κατάφερε να ξαναδεί την γυναίκα του μετά από 10 χρόνια.
Οι ερευνητές της Mayo Clinic τονίζουν ότι το Second Sight δεν αντικαθιστά τον αμφιβληστροειδή, αλλά πρόκειται για εμφύτευμα που στέλνει σήματα στο οπτικό νεύρο, παρακάπτωντας τον αχρηστευμένο αμφιβληστροειδή. Η τοποθέτηση έγινε με μικροχειρουργική στο δεξί μάτι του ασθενούς.
Προφανώς υπάρχουν πολλά περιθώρια εξέλιξης και περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε κάτι ακόμα πιο εξελιγμένο.

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...