Φυσικά εντομοαπωθητικά για κουνούπια


Μας τσιμπούν δίχως έλεος, μας αφήνουν ξάγρυπνους και αποκαμωμένους από μια μάχη που εκ πρώτης όψεως φαίνεται άνιση. Και το χειρότερο δρουν τη νύχτα, όταν όλα γαληνεύουν. Όλα εκτός από εμάς.

Λεβάντα. Γλιτώστε από τα τσιμπήματα μια για πάντα κάνοντας επάλειψη στο σώμα σας με έλαιο λεβάντας. Το δέρμα σας θα μυρίζει όμορφα και τα κουνούπια δεν θα σας ξαναπλησιάσουν για ώρες.
Σιτρονέλα. Είναι το πιο γνωστό όπλο κατά των κουνουπιών. Τα κεριά σιτρονέλας είναι αποτελεσματικά εκτός αν δεν αντέχετε το άρωμα τους. Σε υγρή μορφή θα σας απογοητεύσει, γιατί θα σας απαλλάξει από την παρέα τους μόνο για 20 λεπτά.

Ευκάλυπτος και Σόγια. Το έλαιο ευκαλύπτου μπορεί να κρατήσει μακριά τα κουνούπια για 120 λεπτά, ενώ το έλαιο σόγιας για 96 λεπτά.
Δεντρολίβανο. Αντικαταστήστε το γνωστό φιδάκι με καμένο δεντρολίβανο.
Μην υποτιμάτε την αποτελεσματικότητα ορισμένων φυτών. Ο βασιλικός, η αρτεμισία, το γαρίφαλο, το θυμάρι, το γεράνι και τα διάφορα είδη κυπαρισσιού απωθούν τα κουνούπια. Δεν είναι τυχαίο που παλαιότερα δεν υπήρχε παράθυρο που να μην έχει μια γλάστρα – έστω με βασιλικό.
Φτιάξτε ένα λάδι σώματος κατά των κουνουπιών, με 20 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου, 20 σταγόνες έλαιο κέδρου, 10 σταγόνες πράσινου τσαγιού, 3 σταγόνες έλαιο γερανιού και 60ml έλαιο βάση jojoba… και απολαύστε το καλοκαιρινό βραδάκι!
αναδημοσίευση από http://www.jenny.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...