Διπλή πανσέληνος με μπλε φεγγάρι τον φετινό Αύγουστο

Και όμως θα συμβεί. Εκτός από την πανσέληνο που μας περιμένει να μας φωτίσει και να μας χαρίσει ρομαντικές στιγμές στις 2 Αυγούστου, ο φετινός Αύγουστος μας επιφυλάσσει άλλη μία Πανσέληνο στις 31 Αυγούστου και μάλιστα μία πανσέληνο... ΜΠΛΕ!

Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τους ειδικούς κάθε 2,72 χρόνια και το δεύτερο φεγγάρι ονομάζεται "Blue Moon". Ο όρος έχει και μεταφορική σημασία, η οποία τονίζει τη σπανιότητα ενός φαινομένου, θυμηθείτε την χαρακτηριστική αγγλική έκφραση «once in a blue moon» που σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει πολύ σπάνια.  
Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε μετά τις δασικές πυρκαγιές στη Σουηδία και τον Καναδά το 1950 . Επίσης, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα το 1883, το οποίο βρίσκεται μεταξύ της Ιάβας και της Σουμάτρας στην Ινδονησία και είχε ως επακόλουθο για μια περίοδο δύο ετών το φεγγάρι να εμφανίζεται μπλε. Συγκεκριμένα ο παρατηρητής το βλέπει γαλαζωπό, εξαιτίας της ύπαρξης καπνού ή μορίων σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Κάποτε το νησί ήταν μεγαλύτερο, αλλά τη νύχτα της 26ης Αυγούστου του 1883 ανατινάχτηκε καθώς το νησί ήταν η κορυφή ενός ηφαιστείου. Η ανατίναξη προήλθε από μία έκρηξη τόσο βίαιη, που μεγάλο μέρος της κορυφής τινάχτηκε ψηλά στον αέρα.


Ιδανικές συνθήκες για να ζήσετε τον φετινό Αύγουστο πολύ ερωτικά!!! 

down time
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...