Το καλό νέο της ημέρας: “Let’s do it Greece 2012″, στη Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, έναν αιώνα σύγχρονης ιστορίας της, ετοιμάζεται μια γιορτή, μια σειρά από δράσεις για την ιστορία, το περιβάλλον, τους νέους, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Μια από τις πρώτες εκδηλώσεις κινητοποίησης και συμμετοχής των πολιτών, μια από τις δράσεις προετοιμασίας της πόλης για τον εορτασμό, είναι και η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Πανελλαδική Καμπάνια “Let’s do it Greece 2012”.
Το «Let’s Do It» είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.
Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το «Let’s Do It» έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Φέτος για πρώτη φορά θα φιλοξενήσουμε το »Let’s Do It» στην Ελλάδα με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής »Ώρα για Δράση». Η ΕΕΔΣΑ και ο «Ώρα για Δράση», ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές της καμπάνιας από την Εσθονία και φέρνουν τη συγκεκριμένη καμπάνια στη χώρα μας.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με όλες του τις υπηρεσίες, και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, συμμετέχει στη διεθνή αυτή καμπάνια που θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά την Κυριακή 29η Απριλίου.
http://www.olakala.gr via kala-nea.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!