Κρήτη: ιδρύθηκε το πρώτο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων


Με το σύνθημα «τα δικά μας πτηνά στο δικό μας ουρανό» ,το παράρτημα του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ) στο Ηράκλειο Κρήτης ανακοινώνει την ίδρυση κέντρου πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με την Κλινική Παρασύρη.
Σκοπός του παραρτήματος τουΕλληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων είναι ο επιστημονικός έλεγχος και η εθελοντική παροχή των πρώτων βοηθειών σε τραυματισμένα, δηλητηριασμένα πτηνά και άγρια ζώα της κρητικής πανίδας.
—Νυχτοκόρακας
Το πρώτο πτηνό που μεταφέρθηκε στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ Κρήτης είναι ένας σπάνιος νυχτοκόρακας Nycticorax nycticorax που εντοπίστηκε στην παραλία Κοκκίνι.
Ο Νυχτοκόρακας είναι είδος μεταναστευτικό, διαχειμάζει στην Αφρική και αναπαράγεται στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Στην Ελλάδα φωλιάζουν περίπου 1450 ζευγάρια σε έντεκα αποικίες από τις οποίες οι μεγαλύτερες βρίσκονται στο δέλτα Αξιού και στην Κερκίνη.
Τουλάχιστον 46 διαφορετικά είδη οργανισμών, κυρίως έντομα και ψάρια, αποτελούν την τροφή του.
Ο μακρύς λαιμός και το ράμφος, τα ψηλά πόδια και κυρίως η χάρη με την οποία περπατούν στα ρηχά νερά έκαναν τα πουλιά αυτά αξιοπρόσεχτα ακόμη από την αρχαιότητα και ο Αριστοτέλης (384-322 π.Χ.) ήταν ο πρώτος που τα περιέγραψε.
Το πανέμορφο πτηνό έχει υποστεί προσωρινή τύφλωση λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας που προκλήθηκε από βίαιο κτύπημα στο κρανίο,ενδεχόμενα από πιθανή σύγκρουση ή πτώση.
Όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το ΕΚΠΑΖ Κρήτης μπορούν να το κάνουν στα τηλέφωνα 6937080703, 6944645264 και 6977223289.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...