10 σημαντικές διαφορές ανάμεσα στο αφεντικό και τον ηγέτη

03/05/2016

Ένα αφεντικό επιβάλλεται ενώ ένας ηγέτης εμπνέει. Κι άλλες δέκα αποκλίσεις.

Η διαφορά αφεντικού και ηγέτη είναι ουσιαστική.1. To αφεντικό είναι «αφεντικό», ο ηγέτης είναι συνεργάτης.2. Το αφεντικό είναι απρόσωπο, ο ηγέτης είναι ευσπλαχνικός.3. Το αφεντικό λέει «εγώ», ο ηγέτης λέει «εμείς». 4. Το αφεντικό χρησιμοποιεί τους ανθρώπους, ο ηγέτης προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να «ανθίσουν».  


5. Το αφεντικό αποπνέει φόβο, ο ηγέτης κερδίζει το σεβασμό. 6. Το αφεντικό επιδιώκει να συλλέγει τα «μπράβο», ο ηγέτης μοιράζει τα «μπράβο» απλόχερα.   7. Το αφεντικό κάνει «μικρο-διαχείρηση», ο ηγέτης έχει όραμα.  8. Το αφεντικό λέει «πήγαινε!», ο ηγέτης λέει «για πάμε!».  9. Το αφεντικό σκέφτεται «μικροπρόθεσμα», ο ηγέτης σκέφτεται «μακροπρόθεσμα».  10. Το αφεντικό εστιάζει στην πρόοδο (στα νούμερα) της επιχείρησης, ο ηγέτης εστιάζει στους ανθρώπους.  Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...