15 υπέροχες ιδέες για εσωτερικό κήπο μυρωδικών

29/05/2016
Αν δεν έχετε κήπο μπορείτε να βρείτε χώρο στην κουζίνα σας ή κάπου αλλού μέσα στο σπίτι ώστε να έχετε γλάστρες με τα πιο χρήσιμα βότανα για τη μαγειρική σας.

Τίποτα δε δίνει καλύτερη γεύση και άρωμα στα γεύματά σας από τα φρεσκοκομμένα μυρωδικά. Μπορεί να μην έχετε βέβαια κήπο για να τα φυτέψετε αλλά μπορείτε να βρείτε χώρο στην κουζίνα σας ή κάπου αλλού μέσα στο σπίτι ώστε να έχετε γλάστρες με τα πιο συνηθισμένα βότανα. Άσχετα από το μέγεθος της κουζίνας σας υπάρχει πάντα χώρος για μια μικρή γλάστρα στο περβάζι για ένα αγαπημένο σας μυρωδικό. Αν η κουζίνα σας είναι υπερβολικά μικρή τότε μπορείτε μέχρι και να δημιουργήσετε ένα κάθετο βοτανόκηπο στον τοίχο. Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω 15 εκπληκτικές ιδέες για εσωτερικούς βοτανόκηπους ώστε να εμπνευστείτε και να φτιάξετε τον δικό σας. Τα βότανα θέλουν πολύ φως οπότε όπου κι αν αποφασίσετε να τα βάλετε φροντίστε να τα βλέπει καλά ο ήλιος ώστε να μεγαλώσουν γρήγορα. 

Φτιάξτε ένα τοίχο με βότανα χρησιμοποιώντας βάζα

Φυτέψτε τα σε παλιά κονσερβοκούτια

Χρησιμοποιήστε κομμάτια από λούκι
Φτιάξτε μια κρεμαστή κατασκευή
Βοτανόκηπος σε τρόλεϊ
 Βοτανόκηπος στο περβάζι 
Χρησιμοποιήστε κρεμαστά κασπώ 
Βοτανόκηπος σε μικρές πήλινες γλάστρες
Κάθετος βοτανόκηπος χρησιμοποιώντας μια παλιά ξύλινη παλέτα  
Κρεμαστά βότανα

Βότανα φυτεμένα σε ζαρτινιέρες

Σε ανακυκλωμένα μπουκάλια κρασιού 

Σε μια παλιά σκάλα 

Φυτεμένα σε κρεμαστά πλαστικά μπουκάλια 

Βότανα φυτεμένα σε παλιές τσαγιέρες ή άλλα σκεύη 

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...