Στην κουζίνα: Κόκορας κρασάτος


Ένα υπέροχο και γευστικότατο φαγητό θα μαγειρέψουμε σήμερα!!! Στην Κρήτη τον αγαπάμε τον κόκορα, τον αγαπούσαν οι γιαγιάδες μας και μας τον έμαθαν και εμάς!

Οι επιλογές ψησίματóς του είναι αρκετές. Μπορεί να γίνει βραστός, κοκκινιστός, στο φούρνο, είναι κάποιες από αυτές. Σήμερα θα τον μαγειρέψουμε κρασάτο, ακολουθώντας τη συνταγή που μας προτείνει το www.allinchania.gr. Για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία... 
Μπορείτε να τον συνοδεύσετε με λεπτά μακαρόνια, τηγανιτές πατάτες ή ακόμα και με πουρέ! Εμείς πάντως θα προτιμήσουμε μακαρόνια!

Καλή σας όρεξη!

Υλικά :
  • 1 κόκορας 
  • ½ κιλό κρασί άσπρο
  • 5 ντοµάτες τριµµένες
  • 1ποτήρι εκαιόλαδο
  • 1 κρεµµύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές µαϊντανό
  • αλάτιπιπέρι
Εκτέλεση :
Τσιγαρίζουµε τον κόκορα µαζί µε το κρεµµύδι και το σκόρδο. Σβήνουµε µε το άσπρο κρασί και προσθέτουµε τις ντοµάτες, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουµε περίπου 1 ώρα. Λίγο πριν βράσει προσθέτουµε τον µαϊντανό. 

πηγή:www.allinchania.gr (Ευαγγελία Π. )
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...