Τα ρεβύθια συγκεκριμένα περιέχουν πρωτεΐνες και μπορούν να υποκαταστήσουν ως ένα βαθμό τις ζωικές πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για τη διατροφή μας!
Για αυτό το λόγο άλλωστε , οι παλιοί τα ονόμαζαν "το κρέας του φτωχού"!
Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο και πληθώρα άλλων θρεπτικών συστατικών.
Ρεβυθάκια λοιπόν για σήμερα, αλλά σε "έκδοση" σαλάτας! Ακόμα πιο υγιεινά λοιπόν!
ΥΛΙΚΑ
Μισό πακέτο ρεβύθια ( για 4 μερίδες )
αλάτι
1 μεγάλη κουταλιά ελαιόλαδο ανά μερίδα
αλάτι
1 μεγάλη κουταλιά ελαιόλαδο ανά μερίδα
2 λεμόνια
μαϊντανός
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δροσερό κρεμμυδάκι )
2 ντομάτες (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Από βραδύς βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε να μουλιάσουν , τόσο καλύτερα!
2. Βάζουμε τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με κρύο νερό και λίγο αλάτι και τα βράζουμε.
3. Τα βράζουμε για τουλάχιστον μία ώρα. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφοροποιηθεί σημαντικά ανάλογα την κατσαρόλα και τη μάρκα ρεβιθιών που θα επιλέξουμε, αλλά και από τον χρόνο που θα παραμείνουν νωρίτερα στο νερό!
4. Μόλις βράσουν τα ξεπλένουμε και τα μοιράζουμε σε πιάτα.
5. Για κάθε πιάτο αναλογεί περίπου μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγος μαϊντανός, μισό λεμόνι στημένο, 1 κουταλιά λάδι.
Αν επιλέξετε να βάλετε και ντομάτα , ψιλοκόψτε μισή ντομάτα και προσθέστε την με τα υπόλοιπα υλικά.
Αν επιλέξετε να βάλετε και ντομάτα , ψιλοκόψτε μισή ντομάτα και προσθέστε την με τα υπόλοιπα υλικά.
6. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε!!!
Καλή σας όρεξη!!!
Down Time
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας...