Στην κουζίνα: Γιουβαρλάκια για παιδιά

Σήμερα, μια και ξεκίνησα από την αρχή με διάθεση να σας αναρτήσω θεματάκια για τα παιδιά, λέω να συνεχίσω και με μία συνταγή για τους μικρούς μας φίλους! Στο tag ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ θα βρίσκετε από εδώ και στο εξής, συνταγές ειδικά για τους μικρούς μας φίλους!!! Για αυτό να είστε συντονισμένες/οι...

Σήμερα λοιπόν μαγειρεύουμε γιουβαρλάκια! Πολύ εύκολη και ιδανική συνταγή για τις μαμάδες εκείνες που θέλουν να δώσουν στα παιδάκια τους λαχανικά!!!
Και για να σας προλάβω, ναι, φυσικά και μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και για τους μεγάλους του σπιτιού! Άλλωστε και αυτοί παιδιά είναι, μεγάλα παιδιά!!!
Ξεκινάμε... 

Υλικά

1/2 κιμάς μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 καρότα
1 πατάτα
1 κύβο βοδινό
1 κρεμμύδι
1 αυγό
άνηθο
μαϊντανό
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
νερό
αλάτι 
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό με το βούτυρο και τον κύβο. Χτυπήστε στο multi τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ένα καρότο και το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ βάλτε τον κιμά, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και όσα χτυπήσατε στο multi και αρχίστε να πλάθετε τα μικρά γιουβαρλάκια.

Στην κατσαρόλα προσθέστε κομμένο σε κύβους το άλλο καρότο με την πατάτα και αφού κοχλάσει ρίξτε ένα ένα τα γιουβαρλάκια.
Αφού βράσουν και μαλακώσουν φτιάξτε  το αυγολέμονο. 


Για το αυγολέμονο
Χτυπήστε καλά το ασπράδι να γίνει αφρός, προσθέστε τον κρόκο, το λεμόνι και ανακατέψτε καλά βάζοντας ζωμό από το φαγητό. Βγάλτε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέστε το αυγολέμονο ανακατεύοντας.

συνταγή: πηγή
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...