Η απίστευτη ιστορία του Αττίλα που βρήκε ξανά το δρόμο για το σπίτι του διανύοντας μόνος 27 χιλιόμετρα

Ο Αττίλας είναι ένας μαύρος αρσενικός γάτος, που η επιθετικότητα του απέναντι στα άλλα ζώα του είδους του, ανάγκασε την οικογένεια του να τον απομακρύνει από την αυλή του σπιτιού της στα Νέα Κριθαριά Μαγνησίας για να σώσει τις υπόλοιπες ψιψίνες, τις οποίες φροντίζει.Όμως αυτός ο ατρόμητος γάτος βρήκε δύο φορές τον δρόμο της επιστροφής μόνος του διανύοντας στο πρώτο του ταξίδι 10 χιλιόμετρα και στο δεύτερο 17 χιλιόμετρα. 

Ένας ατρόμητος πανέμορφος μαύρος γάτος.
Τα «επικά» ταξίδια του τα πληροφορηθήκαμε την από την Λιάνα Μπλιού, που γνώρισε αυτό το πλάσμα φέτο το καλοκαίρι. Επικοινωνήσαμε μαζί της επειδή τέτοιες ιστορίες με γάτες, που βρίσκουν τον δρόμο για να γυρίσουν στο σπίτι τους, σπανίζουν. Ευτυχώς ο Αττίλας επέστρεψε σώος και ασφαλής πλέον ζει μαζί με τους ανθρώπους, που αγαπάει, χωρίς να επιτίθεται στα άλλα ζώα.
Η ιστορία του Αττίλα
Η οικογένεια του Αττίλα, σύμφωνα με την κα Μπλιού είναι εξαιρετικά φιλόζωη καθώς φροντίζει πολλά γατιά στην περιοχή που ζει. Όμως αποφάσισε – με βαριά καρδιά πέρυσι – να απομακρύνει από κοντά της τον μαύρο γάτο της, λόγω του βίαιου χαρακτήρα του προς τα αλλά γατιά, αφού έκανε κακό κυρίως στους άλλους αρσενικούς και στα γατάκια, τα οποία έπνιγε.
Την Άνοιξη του 2013 οι δικοί του άνθρωποι αποφάσισαν να τον μεταφέρουν σ’ ένα άλσος, περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, ώστε εκεί να μπορέσει ο Αττίλας να βρει την τύχη του. Έτσι και έγινε, μόλις έφτασαν στο σημείο, τον έβγαλαν από το κλουβί μεταφοράς, τον άφησαν, τον χαιρέτησαν και έφυγαν.
Από το άλσος κοντά στην πόλη του Βόλου ο γάτος επέστρεψε στα Νέα Κριθαριά.
Όμως μετά από 11 ημέρες η οικογένεια αντίκρισε στην πόρτα του σπιτιού της τον Αττίλα. Στην αρχή κανείς δεν πίστεψε ότι πρόκειται για το ίδιο ζώο. Όμως η χαρακτηριστική άσπρη τούφα στον λαιμό του Αττίλα και η ακόμα πιο χαρακτηριστική χαδιάρικη συμπεριφορά του προς τους ανθρώπους δεν άφηνε περιθώρια για αμφιβολίες. Συγκινημένη η οικογένεια για το κατόρθωμα του ζώου το αγκάλιασε και το έβαλε πάλι στο σπίτι της.
Όμως ο Αττίλας παρέμενε βίαιος με τα υπόλοιπα ζώα, που ζούσαν εντός και εκτός σπιτιού, και αυτό ήταν κάτι το οποίο δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Έτσι η οικογένεια μη μπορώντας να τον αποχωριστεί, αποφάσισε να τον μεταφέρει στον επαγγελματικό χώρο, που διαθέτει, κοντά στην πόλη του Βόλου περίπου 17 χιλιόμετρα από το σπίτι της.
Από τη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου ο Αττίλας βρήκε το δρόμο για τα Νέα Κριθαριά.
Με αυτό τον τρόπο ο Αττίλας θα ήταν κάθε μέρα μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάει και δεν θα ήταν πρόβλημα για τα άλλα ζώα του σπιτιού, τα οποία θα έβρισκαν την ησυχία τους.
Όλα λοιπόν ετοιμάστηκαν για την εγκατάσταση του Αττίλα στο νέο του σπίτι στη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου. Φτάνοντας στον νέο του χώρο ο μαύρος γάτος εξερεύνησε όσο μπορούσε περισσότερο το σημείο. Έφαγε, ήπιε νερό και… εξαφανίστηκε.
Έψαχναν να τον βρουν μέχρι που σκοτείνιασε αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Αττίλας δεν γύρισε ποτέ στο νέο του σπίτι. Πέρασαν 20 ημέρες από την εξαφάνιση του και η οικογένεια αντίκρισε και πάλι τον μαύρο γάτο έξω από την πόρτα του σπιτιού της στα Νέα Κριθαριά Μαγνησίας. Ο γάτος δεν ήταν αδυνατισμένος από το μεγάλο του ταξίδι, ήταν όμως φανερά εξουθενωμένος.
Ο Αττίλας από τότε δεν ενόχλησε ξανά κανένα ζώο και σταμάτησε να είναι βίαιος ακόμη και προς τα μικρά γατάκια που συνήθως έπνιγε. Κανείς από την οικογένεια του δεν μπορεί να καταλάβει πως ακριβώς συνέβη αυτή η μεταστροφή. Ο μαύρος γάτος πια ζει σ' ένα οικόπεδο ακριβώς δίπλα από το σπίτι της οικογένειας του, όπως εκείνος το επέλεξε, και πηγαίνει στο σπίτι των δικών του για φαγητό και χάδια.  Φυσικά παραμένει και χαδιάρης και παιχνιδιάρης με τους ανθρώπους.
Η Λιάνα Μπλιού γνώρισε τον Αττίλα από κοντά ένα χρόνο μετά την περιπέτεια του, έμαθε την ιστορία και τα κατορθώματα του και τη διηγήθηκε στο www.zoosos.gr.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...