Mastos:ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού


Διαθέσιμη δωρεάν για όλα τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα είναι από χθες η πρώτη ελληνική εφαρμογή για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Η «Mastos», όπως ονομάζεται, έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τις Ελληνίδες σχετικά με τη νόσο.

Μέσα από τις σελίδες της, καθιστά σαφή την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, ενημερώνει για  τους επιβαρυντικούς παράγοντες που προκαλούν  την ανάπτυξη της νόσου, συστήνει μέτρα πρόληψης και τονίζει την σημασία της τακτικής αυτοεξέτασης και της μαστογραφίας.

Παράλληλα, διαθέτει κατηγορίες όπου η γυναίκα μπορεί να βρει πληροφορίες για τη σωστή τεχνική αυτοεξέτασης του στήθους με απλά κατανοητά βήματα και εικόνες, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα σημάδια της νόσου αλλά και στο τι πρέπει να προσέχουν. Επιπλέον περιέχει σύντομο εκπαιδευτικό video για την πληρέστερη κατανόηση της τεχνικής της αυτοεξέτασης.

Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν την δυνατότητα να θέσουν υπενθυμίσεις, τόσο για την μηνιαία συνιστώμενη αυτοεξέταση των μαστών τους, όσο και για τη μαστογραφία τους. Έτσι, σε τακτά χρονικά διαστήματα θα  λαμβάνει στο κινητό της ειδοποίηση.

Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr από πηγή 
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...