12 κινηματογραφικές επιλογές με πολλή... LOVE!!!

Ένα αφιέρωμα για τους ρομαντικούς φίλους μας! Αναδημοσιεύουμε αυτό το αγαπημένο μας άρθρο, μια και οι μέρες μας προκαλούν να γίνουμε πιο τρυφεροί και να εκδηλώσουμε τα συναισθήματά μας! 
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μένουμε μέσα και ξεκινάμε τις προβολές! Μόνο που αυτές οι προβολές είναι μόνο για δύο!!!!
Επιλέξτε λοιπόν όποια θέλετε και φροντίστε να την απολαύσετε με τον αγαπημένο-η σας!


Απαγορευμένοι έρωτες. Ανυπέρβλητα εμπόδια, δάκρυα, φιλιά, χαστούκια και ολέθριες σχέσεις. Κεραυνοβόλα σκιρτήματα και παθιασμένες σκηνές με δύο πρωταγωνιστές. 
Οι ατέλειωτες εκδοχές μιας ιστορίας αγάπης έχουν γεμίσει πολλά «ερωτευμένα» βράδια, κάνοντας τους θεατές –δεσμευμένους και μη- να μείνουν με ένα «χαζό» χαμόγελο στα χείλη ή να δουν τους τίτλους τέλους με πρησμένα μάτια. 


Παρατίθενται παρακάτω 12 αγαπημένα love stories, όπως τα διαβάσαμε στο In2life. 

*The Notebook 

Ένας φτωχός πλην γοητευτικός νεαρός –που μερικά χρόνια μετά θα γίνει ο superstar Ryan Gosling- και μία πλούσια κοπέλα ερωτεύονται, μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν ότι οι κοινωνικές διαφορές τους βάζουν εμπόδια στην ελευθερία τους. Το απόλυτο δακρύβρεχτο love story του Nick Cassavetes κατέχει μια σταθερή θέση στην καρδιά κάθε γυναίκας, και όχι άδικα. 

Κορυφαία στιγμή: Φυσικά, το φιλί στην βροχή. 

*Τιτανικός 

Η συνταγή και πάλι η ίδια, αλλά αποδεικνύεται περίτρανα πως μπορεί να γίνει όχημα για μια πολύ δυνατή ιστορία, ικανή να σαρώσει τα Όσκαρ αλλά και τον τοίχο κάθε εφηβικού δωματίου στα τέλη των ‘90s. Ένας φτωχός πλην τίμιος Di Caprio και μια πλούσια πλην κακομαθημένη Winslet επιβιβάζονται στο αβύθιστο πλοίο. Ο Jack δίνει μαθήματα ζωής και έρωτα στην άπειρη Rose, το παγόβουνο σφραγίζει τον έρωτά τους πριν φθαρεί και ένα ναυάγιο γίνεται η αφορμή για πολλά γυναικεία δάκρυα. Ακόμη και η πλειοψηφία των ανδρών όμως, όσο κι αν αποποιούνται το γλυκανάλατο του πράγματος, με δυσκολία απέφυγαν να «βουλιάξουν» στο συναίσθημα. Εδώ δάκρυσε ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς, εσείς θα ξεφύγετε; 

Κορυφαίες στιγμές: Το «πέταγμα» στην πρύμνη και η σκηνή του γυμνού στον καναπέ. 



*Casablanca 

Μέσα στην αντίσταση του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ένας θρυλικός έρωτας ξεκινά να ανθίζει στο Παρίσι, ξεριζώνεται βίαια στην Καζαμπλάνκα και τελικά, μετά από έντονες σκηνές-σταθμούς για την ιστορία του κινηματογράφου, υποκλίνεται στην αξία της αυτοθυσίας και της φιλίας, καθώς ο Humphrey Bogart καλείται να γλιτώσει τον άνδρα της πρώην αγαπημένης του. 

Κορυφαίες στιγμές: Η σκηνή στο πιάνο όπου ακούγεται η ατάκα «Play it Sam» και το τελικό κλείσιμο του ματιού, με την δήλωση «Αυτή είναι η αρχή μιας υπέροχης φιλίας». 


*Μια βραδιά στο Notting Hill 

Όσο κι αν δεν σας αρέσει ο Hugh Grant, δεν μπορείτε να αρνηθείτε πως η συγκεκριμένη κομεντί σας άφησε με το χαμόγελο στα χείλη. Λίγο η γοητεία της Julia Roberts, λίγο το αγαπημένο προάστιο του Λονδίνου, λίγο ο υπέροχος β΄ρόλος του συγκατοίκου, το «Notting Hill» κερδίζει την ψήφο μας, αν όχι για όλα τα παραπάνω, τουλάχιστον για το ότι ένας βιβλιοπώλης «έριξε» μια ντίβα του σινεμά. 

Κορυφαίες στιγμές: Ο weird συγκάτοικος του Hugh Grant ποζάρει σαν bodybuilder μπροστά σε μια αγέλη παπαράτσι που περιμένει το «παράνομο» ζευγάρι, αλλά και οι νότες του υπέροχου «She». 


*500 Days of Summer 

Δύο από τα πιο φρέσκα πρόσωπα του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά ενώνουν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα είναι μια έκρηξη γλύκας στην οθόνη μας. Ο Joseph Gordon-Levitt γνωρίζει την Zooey Deschanel στην δουλειά του, και ενώ η τελευταία πιστεύει πως δεν υπάρχει πραγματικός έρωτας, ο πρώτος την ερωτεύεται. Τα ευρήματα του μοντάζ και του σεναρίου δεν αφήνουν αμφιβολία πως πρόκειται για ένα από τα indie διαμαντάκια των τελευταίων χρόνων. 

Κορυφαία στιγμή: Η υπέροχη σκηνή των «προσδοκιών», όπου η μισή οθόνη δείχνει την πραγματικότητα και η άλλη μισή όσα θα ήθελε να συμβαίνουν ο ήρωας, αλλά φυσικά και η τελευταία σκηνή με το εύρημα που κλείνει απολαυστικά το μάτι. 


*Love Actually 

Πού μπορεί να κρύβεται ο έρωτας; Σε ένα πρωθυπουργικό γραφείο, στην σχέση ενός ξεπεσμένου σταρ με τον μάνατζέρ του, ανάμεσα σε δύο ντροπαλούς κομπάρσους σε γυρίσματα πορνό, στα drums ενός 10 χρονου, στην γλυκιά ασυνεννοησία ενός Βρετανού και μιας Πορτογαλίδας ή στην συγχώρεση μιας απατημένης συζύγου. Όσο cheesy κι αν ακούγονται, δεν μπορούμε να πούμε όχι σε μια ακόμη θέαση της ταινίας. 

Κορυφαίες στιγμές: Τα «κάλαντα» του Andrew Lincoln στην γυναίκα του κολλητού του και κρυφό του έρωτα Keira Knightly, η πρόταση γάμου του Colin Firth σε σπασμένα πορτογαλικά, το στρώσιμο του κρεβατιού από την κλαμένη Emma Thomson με την Joni Mitchell για υπόκρουση, η αθώα συζήτηση των ντροπαλών pornstars, η θυσία του έρωτα της Laura Linney για χάρη του μικρού της αδελφού. Ναι, δεν είναι και λίγες. 


*Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι 

Ένας Αμερικανός που θρηνεί την αυτοκτονία της συζύγου του συναντά μία γυναίκα στο Παρίσι και ξεκινούν μια ανώνυμη σχέση που βασίζεται μόνο στο σεξ. Ο Marlon Brando και η Maria Schneider οδηγούνται τελικά σε τραγικές αποφάσεις, ενώ ο Bertolucci που σκηνοθέτησε την ταινία ξεπέρασε τα όρια της συντηρητικής εποχής του, κάνοντας τέχνη μέσα από μια πορνογραφική σχέση. 

Κορυφαίες στιγμές: Οι προχωρημένες για την εποχή ερωτικές σκηνές όπως αυτή με το βούτυρο, καθώς και αυτές στο tango bar αλλά και στην αποκάλυψη του ονόματος της γυναίκας. 


*Pretty Woman 

Μία πόρνη ζει το παραμύθι της, πίνοντας σαμπάνια και τρώγοντας φράουλες στην σουίτα του γκριζομάλλη ιππότη. Η Julia Roberts και ο Richard Gere θέτουν ψηλά τον πήχη των αισθηματικών ταινιών και δικαιώνουν τα όνειρα κάθε κοριτσιού των ‘90s. 

Κορυφαία στιγμή: Μακράν το soundtrack της ταινίας, όπου κι αν ακούγεται. 


*Two Lovers 

Ένας άνδρας επιστρέφει στο πατρικό του μετά από ερωτική απογοήτευση που σχεδόν του κόστισε τη ζωή και βασανίζεται ανάμεσα στο φλερτ μιας οικογενειακής φίλης και μιας μυστηριώδους γειτόνισσας. Αν το στόρι σας ακούγεται αδιάφορο, συνυπολογίστε πως πρόκειται για την καλύτερη ίσως ερμηνεία του Joaquin Phoenix, τους πιο καλοδουλεμένους και μυστήριους χαρακτήρες που δημιούργησαν τελευταία οι σεναριογράφοι για αισθηματικό δράμα και την Gwyneth Paltrow να σαγηνεύει τον φακό. Μια ανέλπιστη έκπληξη για το είδος, που «έσκασε» αθόρυβα στην μεγάλη οθόνη το 2008. 


*The Apartment 

«Love-wise, laugh-wise or otherwise, there has never been anything like this», διαλαλούσε το tagline της ταινίας το 1960 και δεν έλεγε ψέματα. Ο Billy Wilder έγραφε ιστορία στις κομεντί, παρουσιάζοντάς μας τον κύριο Baxter (Jack Lemmon), που έχει κάνει την γκαρσονιέρα του ερωτική φωλιά για τους παράνομους δεσμούς των διευθυντών του, αλλά ερωτεύεται μία από αυτές, την κυρία Kubelick (Shirley McLane). 

Κορυφαίες στιγμές: Ο Jack Lemmon στραγγίζει μακαρόνια σε μια ρακέτα, ο ενοχλημένος γείτονας βάζει τις φωνές και στο τέλος, η McLane κλείνει την ταινία με μια θρυλική ατάκα: «Shut up and deal». 


*Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι 

Η Σάλι και ο Χάρι γνωρίζονται πολλά χρόνια, είναι καλοί φίλοι, και συναντιούνται σε διάφορα σημεία της ζωής τους όσο ψάχνουν αλλού τον έρωτα. Όταν όμως τα πράγματα περιπλέκονται μεταξύ τους, έρχονται αντιμέτωποι με το ερώτημα: Μπορούν ένας άνδρας και μια γυναίκα να είναι απλώς φίλοι; Μπορεί το σεξ να καταστρέψει την σχέση τους; 

Κορυφαίες στιγμές: Η σκηνή του ψεύτικου οργασμού της Meg Ryan στο εστιατόριο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του Billy Crystal – και των υπόλοιπων πελατών.  


*PS: I love you 

Η Χόλι (Hilary Swank) δεν ψάχνει τον έρωτα της ζωής της. Τον έχει βρει στο πρόσωπο του Gerry (Gerard Butler), αλλά αυτός πεθαίνει από σοβαρή ασθένεια. Ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να την βοηθήσει να το ξεπεράσει είναι αυτός που έχει φύγει. Κι όμως, το κάνει: Η Χόλι παίρνει κάθε εβδομάδα ένα γράμμα από τον Gerry, που είχε φροντίσει για το μέλλον της όταν αυτός δεν θα είναι πια εκεί. Και οι θεατές δεν μπορούν παρά να ολοκληρώσουν την θέαση βουρκωμένοι. 

Κορυφαίες σκηνές: Το πρώτο αμήχανο φιλί υπό την απειλή… σκύλου.  



Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...