Συνέβη τότε στις 22 Μαρτίου

γεννήθηκαν οι:
1599 - Άντονι βαν Ντάικ, Φλαμανδός ζωγράφος
1868 - Ρόμπερτ Μίλλικαν, Αμερικανός φυσικός, βραβείο Νόμπελ 1923
1909 - Γκαμπριέλ Ρουά, Καναδή συγγραφέας
1912 - Καρλ Μάλντεν, Αμερικανός ηθοποιός


1976 - Ρις Γουίδερσπουν, Αμερικανίδα ηθοποιός

Η Ρις Γουίδερσπουν (αγγλικά: Reese Witherspoon), γεννημένη στις 22 Μαρτίου 1976 είναι Αμερικανίδα ηθοποιός. Η Γουίδερσπουν πήρε τον πρώτο πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία Συνέβη το Καλοκαίρι (The Man in the Moon) το 1991, και αργότερα την ίδια χρονιά έκανε και το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην τηλεταινία Wildflower. Το 1996 εμφανίστηκε στο Προσευχήσου να Πεθάνεις (Freeway) και ακολούθησαν συμμετοχές σε τρεις μεγάλες ταινίες το 1998: Overnight Delivery, Pleasantville και Το Λυκόφως του Ντετέκτιβ (Twilight). Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στην ταινία Σκάνδαλα στα Θρανία (Election), για την οποία έλαβε την πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.
Το 2001 ήταν η χρονιά που η καριέρα της εκτοξεύτηκε με το ρόλο της Ελ Γουντς στην εισπρακτική επιτυχία Η Εκδίκηση της Ξανθιάς (Legally Blonde) και το 2002 ακολούθησε άλλη μια εμπορική ταινία Ο Γάμος Είναι της Μόδας (Sweet Home Alabama), η οποία παραμένει μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη εισπρακτική της επιτυχία στο αμερικανικό box office. Το 2003 υποδύθηκε για δεύτερη φορά το ρόλο της Ελ Γουντς στη συνέχεια Η Εκδίκηση της Ξανθιάς 2 (Legally Blonde 2: Red, White & Blonde) ενώ συμμετείχε και ως παραγωγός. Το 2005, η Γουίδερσπουν έλαβε επαίνους για την ερμηνεία της ως Τζουν Κάρτερ στην ταινία Walk the Line, για την οποία κέρδισε το Όσκαρ, τη Χρυσή Σφαίρα, το BAFTA και το Screen Actors Guild Award α' γυναικείου ρόλου.



πέθαναν οι:
1758 - Τζόναθαν Έντουαρντς, Αμερικανός θεολόγος,
1832 - Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε, Γερμανός ποιητής, πεζογράφος και νομικός
1840 - Ετιέν Μπομπιγιέ, Γάλλος μαθηματικός
1934 - Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, Έλληνας λαϊκός ζωγράφος
1994 - Γουόλτερ Λαντζ, Αμερικανός δημιουργός κινούμενων σχεδίων («Γούντυ ο Τρυποκάρυδος»)
2004 - Αχμέτ Γιασίν, θρησκευτικός ηγέτης των Παλαιστίνιων


πληροφορίες από el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...