Συνέβη τότε στις 4 Μαρτίου


γεννήθηκαν οι:
1678 - Αντόνιο Βιβάλντι, Ιταλός μουσικοσυνθέτης.
Ο Αντόνιο Λούτσιο Βιβάλντι (ιταλικά: Antonio Lucio Vivaldi, 1678 - 1741), γνωστός και με το προσωνύμιο il Prete Rosso (= ο κοκκινομάλλης παπάς) λόγω του χρώματος των μαλλιών του, ήταν Ιταλός συνθέτης, (μουσουργός), δεξιοτέχνης βιολιστής και ιερέας της εποχής του Μπαρόκ. Θεωρείται από τους σημαντικότερους συνθέτες της εποχής του και ο δημοφιλέστερος του κλασσικού μπαρόκ, καθώς με τη μουσική του επηρέασε πλήθος συνθετών τόσο της γενιάς του, μεταξύ των οποίων, τους Μπαχ, Τέλεμαν, όσο και τους μετέπειτα.
Στα πιο γνωστά έργα του περιλαμβάνονται δεκάδες κοντσέρτα για βιολί - μια ενότητα των οποίων αποτελούν τις περίφημες "Τέσσερις Εποχές"- και άλλα όργανα, πάνω από 40 όπερες και πλήθος άλλων έργων θρησκευτικής μουσικής.



1851 - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Έλληνας λογοτέχνης
1904 - Τζορτζ Γκάμοφ, Ρωσοαμερικανός φυσικός, κοσμολόγος και συγγραφέας

πέθαναν οι:
561 - Πάπας Πελάγιος Α΄
1917 - Φέρντιναντ φον Τσέπελιν, Γερμανός κατασκευαστής του ομώνυμου αερόπλοιου
2008 - Έλενα Ναθαναήλ, Ελληνίδα ηθοποιός

πληροφορίες από el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...