Στην Κουζίνα: Κακάο ρόφημα με λικέρ καφέ

12/11/2017
Κακάο με λικέρ καφέ
Αυτές οι μέρες όταν ζεις στην Κρήτη είναι ιδιαίτερες. Οι περισσότερες θυμίζουν ακόμα καλοκαίρι, αν σκεφτεί κανείς ότι η βουτιά στην θάλασσα για κάποιους ακόμα δεν έχει αποκλειστεί από τα μυαλό τους. Οι βροχές δεν είναι συχνές, άντε κανένα αεράκι να μας θυμίσει ότι κάποια στιγμή θα έχουμε χειμώνα σε αυτό το νησί!

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τα βράδια δεν είναι πιο κρύα, ότι κάποια χαλιά ήδη έχουν πάρει τη θέση τους στα πατώματα των σπιτιών, ότι τα χειμωνιάτικα ρούχα δεν έχουν ήδη κατέβει από τα πατάρια εδώ και καιρό!!!

Αυτές οι αλλαγές είναι όμως που φέρνουν και νέες ιδέες... Και αφού εδώ και καιρό αποφάσισα να περιορίσω κάπως τους καφέδες, έπρεπε να βρω εναλλακτικό ρόφημα για να απολαμβάνω τα απογεύματά μου. Τι πιο ωραίο από ένα ζεστό κακάο. Όμως και αυτό χρειάζεται την ανανέωσή του. Κάθε μέρα το ίδιο ρόφημα;;

Το έκανα λοιπόν το τεστ και... πέτυχε!
Κακάο με λικέρ καφέ! Ναι ναι, ξέρω, ίσως να μην έχετε ξανακούσει και εσείς "Λικέρ Καφέ", άλλωστε και στο δικό μου σπίτι έφτασε πριν λίγο καιρό εκ Πατρών, όμως υπάρχει. Αν δεν έχετε, μην απογοητευτείτε, δοκιμάστε με ένα άλλο λικέρ της αρεσκείας σας.

Ας ξεκινήσουμε...

Υλικά: (για μία μεγάλη κούπα κακάο)
2 καλά γεμάτες κουταλιές κακάο
2/3 κούπα περίπου γάλα
1/3 περίπου νερό 
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη (κατά προτίμηση)
1 κουταλιά περίπου λικέρ καφέ ή όποιο λικέρ επιθυμείτε

Εκτέλεση
Τοποθετήστε στην κούπα σας το κακάο.
Προσθέστε την ζάχαρη.
Βράστε σε ένα μεγάλο μπρίκι το νερό. Προτιμώ το κακάο να έχει λίγο νερό γιατί δεν κολλάει εύκολα το γάλα στον πάτο του μπρικιού και διαλύονται ευκολότερα οι σβόλοι.
Όταν ζεσταθεί συμπληρώστε με το γάλα και ανακατέψτε. Συνεχίστε μέχρι να ζεσταθεί όλο το υγρό, ενώ ανακατεύετε συνέχεια.
Ρίξτε το 'λικέρ καφέ'.
Ρίξτε λίγο από το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τοποθετήστε και το υπόλοιπο υγρό και απολαύστε...

Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε να μοιράζεστε τα άρθρα του Down Time με τους φίλους σας... γιατί μοιράζομαι σημαίνει ενδιαφέρομαι! 
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...