Με αυτόν τον τρόπο η Google σας προστατεύει πλέον από παραπλανητικά download buttons

googlewarningblur07/02/2016
H Google προσπαθεί εδώ και χρόνια να κάνει το Internet λιγότερο... επικίνδυνο και σ' αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε τώρα ένα νέο χαρακτηριστικό που ενισχύει τις πρωτοβουλίες της για ασφαλή περιήγηση (Safe Browsing), τις οποίες ξεκίνησε από το Νοέμβριο.
Ο στόχος, όπως αναφέρει η εταιρεία, είναι να προστατευτούν οι χρήστες από παραπλανητικόembedded περιεχόμενο στο web, όπως διαφημιστικά banners με "ψεύτικα" download buttons. Έτσι, από εδώ και στο εξής, αν ένα site προσπαθεί να σας "εξαπατήσει" θα δείτε την προειδοποίηση που βλέπετε στη φωτογραφία.
Συχνά σερφάροντας στο Internet, συναντάτε τέτοια παραδείγματα "κακόβουλων" σελίδων, οι οποίες π.χ. μπορεί για να εμφανίσουν video να σας ζητήσουν να αναβαθμίσετε το flash ή να εγκαταστήσετε κάποιο plug-in, να παρουσιάσουν μια διαφήμιση που ισχυρίζεται ψευδώς ότι λογισμικό στο σύστημά σας δεν είναι ενημερωμένο κ.ο.κ. ή να σας εξαναγκάσουν να αποκαλύψετε τα προσωπικά σας στοιχεία (για παράδειγμα κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς τηλεφώνου ή πιστωτικές κάρτες). Στις ακόλουθες φωτογραφίες βλέπετε μερικά παραδείγματα από παραπλανητικό περιεχόμενο σε σελίδες που παρουσιάζεται συχνά μέσω των διαφημίσεων.
pasted image3
pasted image
Πλέον, λοιπόν, η Google θα σας προστατεύει από όλα αυτά, ακόμη κι αν είστε τρομερά...αφηρημένοι, όπως μπορείτε να δείτε και πιο αναλυτικά στο σχετικό blog post της εταιρείας.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...