Το Greek Phone παρουσίασε ομογενής της Αυστραλίας (φωτογραφίες)

25/02/2016

Το smartphone σχεδιασμένο ειδικά για τους Έλληνες της χώρας


Ένα smartphone που απευθύνεται στην ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας και ειδικότερα σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία λάνσαρε στην αγορά η εταιρία oknettv του Νικ Καγκελάρη. Το Greeksphone («Τηλέφωνο των Ελλήνων») κυκλοφορεί σε συνεργασία με την ASUS και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καγκελάρης, οι πρώτες αντιδράσεις είναι πολύ θετικές.
Το τηλέφωνο έχει προεγκατεστημένες διάφορες εφαρμογές όπως Facebook και email, αλλά και προγράμματα που γεφυρώνουν την απόσταση με την Ελλάδα ή συνδέουν τους χρήστες με την ομογένεια της Αυστραλίας (ελληνικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, τράπεζες, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, βιβλία, εισιτήρια, ξενοδοχεία κλπ).
Απευθύνεται στα μέλη της ελληνικής κοινότητας που έχουν μείνει πίσω στις τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίοι είναι, συνήθως, μεγάλης ηλικίας.
«Ένας άνθρωπος ο όποιος μπορεί να είναι σήμερα συνταξιούχος 60, 65 χρόνων ή και παραπάνω θέλει να ακούσει κάτι από την πατρίδα του θέλει να δει κάτι από την πατρίδα του, θέλει να δει μία ταινία από αυτές τις παλιές κλασικές που υπάρχουν αμέτρητες στο YouTube, αλλά αυτός δεν ξέρει τι είναι YouTube οπότε εκεί νομίζω ότι επιτελούμε και ένα κοινωνικό έργο φέρνοντας τους ανθρώπους λίγο πιο κοντά σε αυτό που αγαπάνε που είναι η πατρίδα τους είναι η Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Καγκελάρης. «Το τηλέφωνο αυτό προσπαθούμε να είναι ο φίλος ο συνεργάτης ενός ανθρώπου ίσως και ο σύντροφος ο οποίος μέχρι τώρα είχε μείνει πολύ μακριά έξω από όλα αυτά», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που κάνει μοναδικό το Greeksphone είναι ότι έχει ενσωματωμένα βιντεοσκοπημένα μαθήματα, τα οποία «μπορεί κανείς να τα παρακολουθήσει όσες φορές θέλει, προκειμένου να μάθει να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο με χρήσιμο τρόπο».
«Αυτό το πράγμα νομίζω ότι γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως, δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει, να παίρνει κανείς το τηλέφωνο με ενσωματωμένες τις βασικές υπηρεσίες που χρειάζεται και μάλιστα έναν έλληνα δάσκαλο, ο οποίος να του εξηγεί πως να τα χρησιμοποιήσει», πρόσθεσε.
Πέρα από τα βίντεο, θα γίνουν και μαθήματα σε κανονική τάξη, μέσω του AHEPA, στην αυστραλιανή πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Το Greeksphone μπορεί να βοηθήσει και στην καθημερινότητα των ελλήνων ομογενών, αρκετοί από τους οποίους είναι δεκαετίες στην Αυστραλία, αλλά δεν έμαθαν Αγγλικά, γιατί δούλευαν στα μαγαζιά τους. Μεταξύ των υπηρεσιών που προσφέρει περιλαμβάνεται κι ένας μεταφραστής που θα μπορούσε για παράδειγμα να μεταφράσει κάποιες βασικές φράσεις όταν ο ομογενής πάει στο γιατρό, για να μην είναι αναγκασμένος να πάρει το παιδί μαζί του.
Ο κ. Καγκελάρης εκτίμησε ότι το κοινό στο οποίο απευθύνεται το smartphone είναι αρκετά μεγάλο για να οδηγήσει το εγχείρημα στην κερδοφορία. «Εδώ στην Αυστραλία υπάρχει πολύ μεγάλο target group. Ίσως αργότερα, στη σκέψη μας είναι αν προχωρήσουν τα πράγματα, να επεκταθεί και πιο έξω από την Αυστραλία, αλλά προς το παρόν εστιάζουμε στην Αυστραλία, επειδή πράγματι εδώ υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος δεν γνωρίζει από αυτές τις τεχνολογίες», είπε.
Το Greeksphone κυκλοφορεί σε τρεις εκδόσεις, απλή, ενισχυμένη και μια ειδικά σχεδιασμένη για την ΑΧΕΠΑ της Νέας Νότιας Ουαλίας που παρέχεται στα μέλη της οργάνωσης με έκπτωση.
ggf3
 
ggf5ggf6ggf7ggf2ggf4
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...