Αξίζει να πας: 10+1 υπέροχοι Ευρωπαϊκοί προορισμοί! (photos, links, maps)

Πόσο καιρό έχουμε να ταξιδέψουμε μαζί;;; Πως σας φαίνεται η ιδέα να φύγουμε μαζί μία βολτίτσα στο εξωτερικό;;
Σε αυτή τη βόλτα μας, ο φίλος μας ο Νίκος μοιράζεται μαζί μας τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες abroard! 10+1 διαφορετικές στγμές του σε χώρες της Ευρώπης ανεβαίνουν σήμερα στο Down Time μόνο για εσάς.  Υπέροχα μέρη, χρώματα και κτίρια παρουσιάζονται μέσα από την ευφάνταστη ματιά του, για να σας αποδείξουν ότι τα πιο in μέρη, ίσως να μην έχουν διαφημιστεί ακόμα.
Απολαύστε τις...

1. Pyramid of Cestius, Rome
Από πότε οι πυραμίδες ταξιδεύουν εκτός Αιγύπτου! Κι όμως, αν δυσκολεύεστε και εσείς να το πιστέψετε, απλά δείτε τη φωτογραφία. Αυτή η αρχαία πυραμίδα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη κι αν ακόμα διατηρείτε τις αμφιβολίες σας, δεν έχετε παρά να την εντοπίσετε στο χάρτη που ακολουθεί παρακάτω.

2. Museum aan de Stroom, Belgium (Museum at the River) 
Το "Μουσείο στο ποτάμι" βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Scheldt στην πόλη Αμβέρσα του Βελγίου. Εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2011 και είναι το μεγαλύτερο μουσείο της πόλης. 

3. Gravensteen, Belgium 
https://gravensteen.stad.gent
To κάστρο Gravensteen βρίσκεται στην πόλη Γάνδη του Βελγίου. Το όνομά του σημαίνει το "Κάστρο των Κομήτων". Χτίστηκε τον 12 αι. από τον κόμη Philip of Alsace.

4. Atomium, Brussels 
http://atomium.be/
Κατασκευάστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση των Βρυξελλών το 1958. Το Ατόμιουμ έχει ύψος 103 μέτρα και αναπαριστά την κυψελίδα ενός κρυστάλλουσιδήρου, μεγεθυμένη κατά 165 δισεκατομμύρια φορές, με κάθετο σώμα διαγώνια, σωλήνες κατά μήκος των 12 άκρων του κύβου και από τις 8 κορυφές προς το κέντρο. Εννέα σφαίρες από ατσάλι διαμέτρου 18 μέτρων συνδέονται μέσω σωλήνων που περιέχουν κυλιόμενες σκάλες μέχρι 35 μέτρων, μεταξύ των μεγαλύτερων στην Ευρώπη. Τα παράθυρα στην κορυφαία σφαίρα παρέχουν μια πανοραμική άποψη των Βρυξελλών, ενώ άλλες σφαίρες έχουν εκθέσεις της δεκαετίας του 1950. Οι τρεις ανώτερες σφαίρες που δεν διαθέτουν κάθετη υποστήριξη δεν είναι ανοιχτές στο κοινό για λόγους ασφαλείας.
Το Atomium παρόλο που σχεδιάστηκε όπως λένε οι πηγές για να διαρκέσει 6 μήνες, άντεξε και τώρα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα των Βρυξελλών.

H πιο μεγάλη, περισσότερο δημοφιλής πόλη και πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι άλλος ένας ενδιαφέρον προορισμός, που αν δεν έχει κάποιος ήδη επισκεφτεί, πολύ πιθανόν να θελήσει να το κάνει. Η μεγάλη ιστορία της, τα υπέροχα κτίρια, η διαφορετική κουλτούρα, τα ποδήλατα, τα καφέ και τόσοι άλλοι λόγοι μας οδηγούν να την τοποθετήσουμε στους μελλοντικούς προορισμούς! Μετά και από αυτή τη φωτογραφία, πως να αντισταθείς άλλωστε;


Κάτι τελείως διαφορετικό μας περιμένει στην πόλη Έντεγκεμ του Βελγίου. Σε αυτόν τον πλακόστρωτο σίγουρα θα ήθελα να περπατήσω! Ένα μέρος ρομαντικό και ταυτόχρονα με μία δόση μυστηρίου, ποιος δε θα ήθελε άλλωστε να συναντήσει; 

7. Gamla Stan, Stocholm
 https://en.wikipedia.org/wiki/Gamla_stan
Επιστρέφουμε ξανά στον αγαπημένο βορρά, αυτή τη φορά με μία όμορφη φωτογραφία από την "παλιά πόλη" (Gamla Stan) της Στοκχόλμης. Αν και η Στοκχόλμη δεν έχει τόση πολύ ηλιοφάνεια όσο εμείς τους χειμερινούς μήνες, είναι σίγουρα μία από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες. Η φύση, τα νησάκια, και οι γέφυρες που κοσμούν όλη τη Στοκχόλμη θα σας εντυπωσιάσουν, ενώ μέσα στην Παλιά Πόλη θα μπορέσετε να απολαύσετε την βόλτα σας στα μεσαιωνικά σοκάκια, να δείτε της υπέροχης αρχιτεκτονικής μουσεία και ναούς και να απολαύσετε τον καφέ σας

Ο ναός του Debod , είναι ένας αρχαίος αιγυπτιακός ναός που ανοικοδομήθηκε στη Μαδρίτη, την πρωτεύουσα της Ισπανίας. Ο ναός βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της Ισπανίας , το West Park , κοντά στο Βασιλικό Παλάτι και την πλατεία Plaza España , και άνοιξε για το κοινό το 1972.

9. Αllianz Arena, Munich 
https://www.allianz-arena.de/en/
Ήρθε η ώρα τον ποδοσφαιρόφιλων. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν απεικονίζεται το παγκοσμίως γνωστό γήπεδο του Μονάχου της Γερμανίας. Το γήπεδο αποτελεί έδρα δύο μεγάλων ομάδων της Γερμανίας, της Μπάγερν Μονάχου και της Μόναχο 1860 και φωτίζεται με εξωτερικά με διαφορετικό χρώμα, αναλόγως ποια ομάδα το χρησιμοποιεί. Όταν αγωνίζεται η Μπάγερν Μονάχου, το χρώμα του γηπέδου είναι κόκκινο, μπλε όταν αγωνίζεται η Μόναχο 1860, ενώ όταν γηπεδούχος είναι η εθνική ομάδα της Γερμανίας το χρώμα είναι άσπρο.


10. Tilla-Duriex-Park, Germany 
https://de.wikipedia.org/wiki/Tilla-Durieux-Park
Το πάρκο Tilla Duriex στο Βερολίνο, πήρε το όνομά του από τον ηθοποιό Tilla Duriex και βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Postdamer Platz.
Η αλήθεια είναι ότι τα αγαπούν τα πάρκα οι Γερμανοί. Ξεκούραση, ηλιοθεραπεία, παρέες, όλα εκεί τα κάνουν, τιμώντας τα με την παρουσία τους όλο το χρόνο. 


11. Torre Agbar, Barcelona 
http://www.torreagbar.com/home.asp
Ο πύργος Αgbar στη Βαρκελώνη, αποτελεί ακόμα ένα εντυπωσιακό σημείο της υπέροχης πόλης της Ισπανίας. Ανήκει στα κτίρια μοντέρνου σχεδιασμού, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης καλύπτεται από κτίρια της σχολής του Gaudi. 
O Torre Agbar κατασκευάστηκε το 2004. Πρόκειται για ένα μοντέρνο ουρανοξύστη 144μ. , με 1440 παράθυρα, ο οποίος όμως δεν είναι ανοικτός στο κοινό. Σχεδιάστηκε από τον Jean Nouvel. Διαθέτει 33 ορόφους με γραφεία σχεδιάστηκε για να στεγάσει τα γραφεία της επιχείρησης νερού Αgbar. Ο Torre Agbar είναι μαγευτικός όταν φωτίζεται από μία πολύχρωμη σειρά από 4.500 κίτρινο, μπλε, ροζ και κόκκινα φώτα.

Χάρτες αξιοθέατων  

Ευχαριστούμε το φίλο μας το Νίκο που μας διέθεσε τις μαγευτικές του φωτογραφίες!!! Άλλος ένας φίλος μας μοιράζεται τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες μαζί μας! Περιμένουμε και τις δικές σας!
άρθρο: Down Time
φωτογραφίες: Nick Soulitzis
εξωτερικές πηγές: αναφέρονται στο άρθρο

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...