Στην Κουζίνα: Σπαγγέτι καρμπονάρα, η αυθεντική


Το συζητούσα πολύ καιρό, μέχρι να πεισθώ ότι στην αυθεντική καρμπονάρα δεν βάζουμε κρέμα γάλακτος! 
"Μα, πως γίνεται;;;". Είχα αντιρρήσεις! 
Το έψαξα λοιπόν και ναι, όντως, στην αυθεντική ιταλική καρμπονάρα δεν βάζουμε κρέμα γάλακτος!
Εμείς τότε γιατί την έχουμε συνηθίσει έτσι; 

Αφού πείστηκα λοιπόν, έγινε και η δοκιμή, η οπόια ΠΕΤΥΧΕ! Οπότε, μπορώ τώρα να μοιραστώ μία πολύ ωραία συνταγή μαζί σας! Καρμπονάρα η αυθεντική λοιπόν, αλά ελληνικά!

Προτείνετε ανεπιφύλακτα, ειδικά αν θέλετε να κάνετε ρομαντικό τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας!!! Μέρες γιορτινές είναι, ίσως να χρειάζεται μία γευστική έκπληξη από εσάς! Μη ξεχάσετε να τη συνοδεύσετε με λευκό κρασί και μουσική στα ηχεία.
Υλικά για 3-4 μερίδες:
100 γρ. περίπου παρμεζάνα. 
2 αυγά, μόνο τους κρόκους.
Περίπου ένα πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι. 
100 γρ. μπέικον (ενδεικτική ποσότητα)
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού περίπου αλάτι

Εκτέλεση
Προετοιμασία 
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά τετράγωνα κομματάκια.
Καθαρίζουμε μία σκελίδα σκόρδο χωρίς να την κόψουμε σε κομμάτια.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ τους 2 κρόκους των αυγών.

Στη συνέχεια...
Βάζουμε σε μία μέτρια κατσαρόλα νερό για να βράσει και αλάτι.
Όταν βράσει βάζουμε τα μακαρόνια να ψηθούν και ανακατεύουμε για να μη κολλήσουν.
Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Αν ο πάτος του, λόγω μεγέθους δεν έχει καλυφθεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα.
Ανάβουμε το μάτι για να ζεσταθεί.
Μόλις είναι έτοιμο το λάδι ρίχνουμε το μπέικον και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και φροντίζουμε να ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα, για να μην καεί.
Κλείνουμε την κουζίνα μόλις ψηθεί και βγάζουμε το σκόρδο.
Λίγο πριν να ψηθούν τα μακαρόνια, ανακατεύουμε τους κρόκους καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά περίπου το 1/3 του τυριού. Φροντίζουμε να το ρίχνουμε μέσα στο μπολ λίγο λίγο και να μη σταματάμε το ανακάτεμα. 
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μες το τηγάνι με το μπέικον και το λάδι, ανακατεύουμε και ξανά μέσα στην άδεια κατσαρόλα κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο μπολ. 
Ρίχνουμε σταδιακά το τυρί και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να φτάσει σε όλο το φαγητό.

Έτοιμη η μακαρονάδα μας!
Καλή μας όρεξη!

Εναλλακτικά
-Αντί παρμεζάνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεφαλοτύρι. Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο τυρί στη συνταγή σας.
-Για τα μακαρόνια προτιμώ το νούμερο 7. Αν εσείς όμως θέλετε μπορείτε να βάλετε μακαρόνια Νο10.

Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...