Τα βραβεία της ανθρωπιάς!!!

25/12/2015
To βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στους ήρωες της Λέσβου!
Δεν ήταν οι επιστήμονες ή οι λογοτέχνες!

Ήταν, ίσως, από τις πιο συγκινητικές στιγμές της χθεσινής απονομής των βραβείων της Ακαδημίας Αθηνών στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική της συνεδρία. Μπορεί τα  βραβεία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας να μοιράστηκαν σε εκπροσώπους των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.
Δεν ήταν, όμως, παρά μόνο η βράβευση του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «602» με Κυβερνήτη τον Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Κυριάκο Παπαδόπουλο που «έκλεψε την παράσταση» της εκδήλωσης.
Μια παρέα νέων ανθρώπων που έχουν για καθημερινότητα να σώζουν ζωές είναι η παρέα των ανδρών μελών του πληρώματος του σκάφους ΠΛΣ του λιμενικού Σώματος που επιχειρεί στην θαλάσσια οριογραμμή μεταξύ Λέσβου και απέναντι μικρασιατικών ακτών.  Αμέτρητες ζωές, αμέτρητοι άνθρωποι σήμερα ζουν και κινούνται κι αναπνέουν και παράγουν χάρη στη σωτήρια παρέμβαση αυτών των ανθρώπων: Του ανθυποπλοίαρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου. Του ανθυποπλοίαρχου Μιχάλη Καπητανέλλη. Του ανθυποπλοίαρχου Κοσμά Βούλγαρη. Του σημαιοφόρου Χρήστου Κορκίζογλου. Του Αρχικελευστή Σταύρου Χηροπέδη. Του αρχικελευστή Κοσμά Καρανικολόπουλου. Του αρχικελευστή Σωτήρη Κολλέρη. Του επικελευστή Στρατή Αντωνίου. Του επικελευστή Παναγιώτη Λαϊνά. Του λιμενοφύλακα Δημήτρη Σπανέλλη. Και του λιμενοφύλακα Νίκου Φραγκούλη.
Αυτούς τους 11 ανθρώπους, το πλήρωμα του σκάφους ΠΛΣ 602, τίμησε σήμερα στο πρόσωπο τους όλο το Λιμενικό Σώμα για τα όσα έπραξε διαχειριζόμενο την ανθρωπιστική κρίση των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα του 2015, η Ακαδημία Αθηνών. Την ηθική αυτή αμοιβή παρέλαβε εκ μέρους του πληρώματος του σκάφους ο κυβερνήτης του, ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος.
Τα 39 βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών
Τριάντα εννέα βραβεία απένειμε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου η Ακαδημία Αθηνών για το 2015 στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας.
Από τα βραβεία με «ανθρώπινο πρόσωπο» ήταν επίσης εκείνο του Γιάννη Δεμιρτζόγλου, καθηγητή και διευθυντή του ιστορικού ομογενειακού εκπαιδευτηρίου της Κωνσταντινουπόλεως «Ζωγράφειο Λύκειο», «για τη συνεχή και πολυσχιδή του δράση με την οποία κατορθώνει να κρατά ανοικτό και ενεργό το σχολείο, διατηρώντας παράλληλα ζωντανή την ελληνικότητά του, παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής», που σηματοδότησαν τις πιο ανθρώπινες στιγμές των βραβείων.
Μετά θάνατον, τιμήθηκε επίσης ο πρεσβύτερος Ευστράτιος Δήμου (παπα-Στρατής) «για το μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, από το 2007 έως και τον θάνατό του τον Αύγουστο, στο νησί της Λέσβου. Το Σωματείο “Αγκαλιά” που ίδρυσε, περιέθαλψε και συνέδραμε περίπου 10.000 πρόσφυγες αλλά και άπορους Έλληνες και τις οικογένειές τους».
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...