Στην Κουζίνα: Πανεύκολο Ελαιόψωμο ή ελιόψωμο... του λεπτού

Μαζί με τα χρόνια πολλά που ευχηθήκαμε πάνω από τα γιορτινά τραπέζια, φροντίσαμε να τιμήσουμε δεόντως και τα αγαπημένα μας γλυκά. Τα σιροπιαστά, οι σοκολάτες και τόσα άλλα γλυκίσματα μας έκλεισαν το μάτι πονηρά για να τα δοκιμάσουμε. 
Εσείς καταφέρατε να αντισταθείτε; Εμείς όχι. Για αυτό το λόγο σήμερα θα μαγειρέψουμε κάτι πιο υγιεινό! Για να ηρεμήσει λίγο το στομαχάκι μας! Έρχεται και αλλαγή του χρόνου όπου να'ναι και ξέρετε τι σημαίνει αυτό... 

Ξεκινάμε λοιπόν φτιάχνοντας ένα γευστικότατο ελιόψωμο. Θα χρειαστείτε μόνο λίγα λεπτά και τα παρακάτω υλικά για να το ετοιμάσετε.


Υλικά
250 γρ. ελιές (η ποσότητα είναι ενδεικτική)
500 γρ. μπύρα
1 πακέτο φαρίνα 500 γραμμαρίων
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ αναμίξεως, τα ανακατεύουμε καλά με την σπάτουλα και προσθέτουμε τις ελιές. 
Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα σιλικόνης (κατά προτίμηση) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου.
Αν δε διαθέτετε φόρμα σιλικόνης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ταψί, αφού το έχετε λαδώσει εσωτερικά ή ακόμα καλύτερα, τοποθετώντας αντικολλητικό χαρτί μαγειρέματος.



Εναλλακτικά
Αντί ελιές μπορείτε να βάλετε φέτα ή μπέικον ή ότι άλλο προτιμάτε.

Καλή όρεξη!!!

Την συνταγή την έμαθα από πολύ αγαπημένο και έμπειρο στην κουζίνα πρόσωπο!!! Ευχαριστώ πολύ!
Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...