Αναλυτικές οδηγίες για να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 από το gsis

30/11/2015

Τέλη κυκλοφορίας 2016 εκτύπωση στο gsis αναλυτικές οδηγίες. Περίπου 1,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι, καλούνται εντός των προσεχών ημερών να πληρώσουν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2016 καθώς αναρτήθηκαν στο TAXISNET τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να εκτυπωθούν και να πληρωθούν από τους υπόχρεους εως και το τέλος του χρόνου σε τράπεζες και ΕΛΤΑ. Δείτε αναλυτικά οδηγίες με εικόνες

Τέλη κυκλοφορίας: Αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή στο TAXISNET και την εκτύπωση. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 που θα πρέπει να εκτυπωθούν και να προσκομιστούν απο τους υπόχρεους εως και το τέλος του χρόνου για πληρωμή σε τράπεζες και ΕΛΤΑ. Για την εκτύπωση δεν χρειάζεται να συνδεθεί ο υπόχρεος με τους κωδικούς του TAXISNET αλλά μόνο με το ΑΦΜ του και την πινακίδα κυκλοφορίας μπορεί να εκτυπώσεις τα τέλη κυκλοφορίας 2016. Οι υπόχρεοι για τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να πάνε στις τράπεζες και χωρίς το ειδοποιητήριο με την άδεια κυκλοφορίας τους και την ταυτότητα τους ώστε να τα καταβάλουν. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή λίγο πάνω από 4 εκατ. Ι.Χ. αυτοκίνητα. Από αυτά, 3.835.491 έχουν ταξινομηθεί και κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στη χώρα μας πριν από την 1η Νοεμβρίου 2010, ενώ τα υπόλοιπα 388.479 έχουν τεθεί σε κυκλοφορία στην Ελλάδα από την 1η-11-2010 μέχρι και σήμερα. 

Από τα 3.835.491 Ι.Χ. αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν πριν από την 1η-11-2010 (ή μέχρι την 30ή-10-2010): 
α) 834.417 επιβαρύνονται με αυξήσεις 4,55% έως 6,67% στα τέλη κυκλοφορίας του 2016. Πρόκειται για αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.357 κυβικών εκατοστών, τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η-1-2006 μέχρι την 30ή Οκτωβρίου 2010. Ουσιαστικά δηλαδή είναι αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού «παλαιότητας» άνω των 5 ετών και μέχρι 10 ετών και… 10 μηνών! 

β) 843.335 ευνοούνται με μειώσεις στα τέλη κυκλοφορία Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους. 
Υπενθυμίζεται πως με βάση τα νέα τέλη τα οχήματα κατηγοριοποιούνται με βάση το έτος ταξινόμησης ως εξής:
 - (1)' ταξινόμηση στην Ελλάδα έως το 2000, 
- (2) α' ταξινόμηση 2001-2005 και 
- (3) α' ταξινόμηση από το 2006 και μετά, ενώ διατηρείται ο διαχωρισμός για επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα πρώτη φορά μετά την 1η Νοεμβρίου 2010. 

Όπως έχει γίνει γνωστό τα τέλη κυκλοφορίας αναπροσαρμόζονται  ώστε για παλαιότερα οχήματα να είναι χαμηλότερα σε σχέση με αυτά που θα καταβάλλουν τα πιο καινούργια, που είναι και υψηλότερης εμπορικής αξία «Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας γίνονται με ξεκάθαρη κατεύθυνση τη δίκαιη αναδιανομή των υποχρεώσεων των πολιτών, ώστε να ελαφρυνθούν οι κάτοχοι οχημάτων, κατασκευής άνω των δέκα ετών, που έχουν χάσει αρκετή από την εμπορική τους αξία. Οι αυξήσεις είναι της τάξεως των 15-60 ευρώ ανά κλίμακα.» είχε αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών σε σχετική του ανακοίνωση. 
Επίσης, παραμένει απαλλασσόμενη από τέλη κυκλοφορίας η κλίμακα των αυτοκινήτων που εκπέμπουν μέχρι 90 ρύπους.» 
Α) Πίνακας τελών κυκλοφορίας με βάση τα κυβικά (Έως 2010) 

Πίνακας τελών κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές ρύπων. (Ισχύουν από 1.11.2010) 

Συνολικά, το πλήθος των οχημάτων που θα έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας θα είναι μεγαλύτερο από αυτό των οχημάτων που θα έχουν μικρή αύξηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση. 
Εκτυπωση στο TAXISNET Ο χρήστης πληκτρολογεί τη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp και στη συνέχεια κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ». 

Στη συνέχεια μεταφέρεται στη σελίδα όπου πρέπει να γράψει το ΑΦΜ του, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση». 

Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη τοπ μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση. 

Το ΙΧ για το οποίο αναζητήσαμε πόσο θα πληρώσει σε τέλη κυκλοφορίας, ανήκει στην κατηγορία αυτών που έως και το 2015 είχαν μηδενικά τέλη αφού οι εκπομπές ρύπων ήταν μόλις 95 CO2.
Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση». 

Τα προηγούμενα έτη εμφάνιζε αυτό το μήνυμα. 
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...