Αξίζει να πας... Φινλανδία (Kokkola / Karleby - Finland) Μέρος Ι

Ήρθε η ώρα για ένα μαγευτικό ταξιδάκι στα.. χιόνια!
Άλλωστε κάτι τέτοιο έζησαν πολλές πόλεις της Ελλάδας σήμερα! Ας μείνουμε λοιπόν στο ίδιο κλίμα και ας κάνουμε μία φωτογραφική περιήγηση σε "άσπρα τοπία"! 

Θα πάμε μακρυά, για αυτό προετοιμαστείτε. Δέστε ζώνες και.... ΦΥΓΑΜΕ!
Που θα πάμε;;;; Φιλανδία!!!

Το ταξίδι αυτό πραγματοποιήθηκε πέρυσι και σίγουρα ήταν μία από τις καλύτερες εμπειρίες μου!!! Μπορεί να μην έφτασα στην Λαπλάντ και να είδα τον Άγιο Βασίλη, αλλά δεν ήμουν και τόσο μακρυά και έτσι μπόρεσα να απολαύσω εξίσου μαγευτικής ομορφιάς τοπία!

Ξεκινάμε λοιπόν αρχικά με την πόλη Κόκκολα! Η Κόκκολα (Kokkola, στα Σουηδικά λέγεται Karleby) βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Φιλανδίας και κατοικείτε από 47.000 περίπου κατοίκους! Η πόλη είναι οικονομικό, διοικητικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. 

Η σύλληψη των παρακάτω φωτογραφιών έγινε σε εκπαιδευτικό κέντρο της περιοχής. Το εκπαιδευτικό σύστημα στη Φιλανδία έχει ως το καλύτερο της Ευρώπης, όχι άδικα! 

Ο ήλιος το χειμώνα δεν επισκέπτεται συχνά τη χώρα! Τοπίο το ξημέρωμα, στις ... 9:30 π.μ.

Η θάλασσα δεν άντεξε τους -23 βαθμούς και πάγωσε και αυτή μαζί με μας! Θέαμα ασύλληπτο για ένα, Έλληνα, συνηθισμένο όμως για τους Φινλανδούς!

Μία χαλαρωτική βόλτα στο δασάκι...





Και μία στιγμή τέχνης! Έργο αυτοδημιούργητου καλλιτέχνη σε μουσείο της Κόκκολα! 


Για να δείτε το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στη Φινλανδία πατήστε εδώ

Down Time

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...