Στην κουζίνα: Καυτερή λουκανόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης

Σπιτική και μοσχομυριστή, με ωραίο τραγανό φύλλο και πεντανόστιμη γέμιση με χωριάτικο
λουκάνικο, αυτή η λουκανικόπιτα θα μπει σίγουρα στη λίστα με τα αγαπημένα σας. 
Για σήμερα λοιπόν το Down Time από την κουζίνα του αυτή την πολύ ωραία καυτερή λουκανόπιτα του γνωστού σεφ του Δημήτρη Σκαρμούτσου...

Μερίδες: για 1 στρογγυλό ταψί μέτριο Χρόνος προετοιμασίας : 25m 
Χρόνος ψησίματος : 60m 
Έτοιμο σε : 1:25 h Χρόνος αναμονής : 30 λεπτά

Ξεκινάμε... 

Υλικά

Για τη ζύμη
400γρ. αλεύρι σκληρό
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
200γρ. βούτυρο κρύο, σε κυβάκια
2 κρόκους χτυπημένους

Για τη γέμιση
2 χωριάτικα λουκάνικα μεγάλα, σε μικρά κομμάτια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μεγάλα, σε φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη ή λίγο μπούκοβο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία

Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι σε ένα μπολ. Τα ρίχνετε σε μια λεκανίτσα ή μια αλευρωμένη επιφάνεια, προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ζυμώνετε με τις άκρες των δαχτύλων μέχρι να πάρετε μια τριφτή ζύμη. Ρίχνετε και τους χτυπημένους κρόκους, κρατάτε μια μικρή ποσότητα όμως στην άκρη σε ένα μπολ για την επάλειψη της πίτας.

Βήμα 2
Ζυμώνετε τα υλικά με το χέρι μέχρι να πάρετε μια λεία και εύπλαστη ζύμη. Τη βάζετε σε μπολ, την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε για λίγο στο ψυγείο.

Βήμα 3
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε για λίγο τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις πιπεριές, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε το μαϊντανό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τελευταίο ρίχνετε το λουκάνικο, ανακατεύετε καλά και κατεβάζετε τη γέμιση από τη φωτιά.

Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χωρίζετε τα 2/3 της ζύμης, ανοίγετε το πρώτο φύλλο και το στρώνετε σε στρογγυλό ταψάκι. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και ανοίγετε και το δεύτερο φύλλο. Αλείφετε τις άκρες του πρώτου φύλλου με λίγο χτυπημένο αβγό. Κολλάτε επάνω το δεύτερο φύλλο και με τα δάχτυλα τσιμπάτε τη ζύμη να καλύψει το πάνω με το κάτω φύλλο σαν δαντέλα.

Βήμα 5
Κάνετε με μαχαίρι 3 χαρακιές στο κέντρο της πίτας για να βγαίνει ο ατμός και αλείφετε με πινέλο την επιφάνεια με το υπόλοιπο χτυπημένο αβγό. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου και σερβίρετε την πίτα ζεστή.

Tip:  Αν δεν αγαπάτε τα καυτερά, μπορείτε να παραλείψετε την καυτερή πιπερίτσα ή το μπούκοβο.

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...