6 συμβουλές που θα βελτιώσουν τη βόλτα με το σκύλο σας

Μπορεί σήμερα να έχουμε κακοκαιρία,  αλλά σύντομα θα έχουμε πάλι ηλιόλουστες μέρες και οι μικροί μας φίλοι θα θέλουν τη βόλτα τους! Για αυτό, καθώς θα πίνετε το ζεστό ρόφημα στο σπίτι σας, διαβάστε και αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο για να βελτιώσετε την επαφή με το κατοικίδιό σας, κατά τη διάρκεια της βόλτας σας! 

Σας παραθέτουμε 6 χρήσιμες συμβουλές εκπαίδευσης σκύλων, για το πώς να βγάλετε και να βελτιώσετε τη εμπειρία του περιπάτου για εσάς και το σκυλί σας . Υπάρχουν άνθρωποι που όταν βγαίνουν βόλτα με το σκυλί τους ή και με παραπάνω από ένα σκυλιά, τους αφαιρούν το λουρί, αν είναι σε μια ασφαλή περιοχή και περπατάνε ήσυχα.
Οι περαστικοί μένουν έκπληκτοι στη θέα αυτή, αλλά ένα είναι το βασικό που πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων να καταλάβουν: τα σκυλιά πρέπει να σας βλέπουν ως ηγέτη τους και να σας ακολουθούν όπου κι αν πάτε.

1. Να περπατάτε μπροστά από το σκυλί σας.
Όταν περπατάτε μπροστά από το σκυλί σας, σας δίνετε η δυνατότητα να δείξετε ποιος είναι ο ηγέτης. Αντίθετα, αν ο σκύλος σας ελέγχει την βόλτα και σας καθοδηγεί , τότε αυτός είναι έχει το ρόλο του ηγέτη. Θα πρέπει να είστε πρώτος κατά την έξοδό σας από το σπίτι και πρώτος κατά την επιστροφή σας, ενώ το σκυλί σας θα πρέπει να είναι δίπλα ή πίσω σας κατά τη διάρκεια του περιπάτου.

2. Χρησιμοποιήστε ένα κοντό λουρί για σκύλους.
Αυτό σας επιτρέπει να έχετε περισσότερο έλεγχο. Τοποθετώντας το λουρί στην κορυφή του λαιμού μπορεί να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε πιο εύκολα, να καθοδηγήσετε και να διορθώσετε το σκυλί σας. Να έχετε πάντα υπόψη σας την ασφάλεια του σκύλου σας όταν του δίνετε οδηγίες και τον διορθώνετε .

3. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να βγάζετε βόλτα το σκύλο.
Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι είναι "πρωινοί τύποι", έτσι είναι ιδανικός ένας περίπατος το πρωί. Σας συνιστώ η βόλτα να έχει διάρκεια τριάντα λεπτά έως μία ολόκληρη ώρα. Οι συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε σκύλου διαφέρουν, γι’ αυτό συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας και ελέγξτε τη συμπεριφορά του σκυλιού σας για να δείτε αν οι ανάγκες του ικανοποιούνται.

4. Πώς να ανταμείψετε το σκυλί σας κατά τη διάρκεια του περιπάτου.
Αφού ο σκύλος σας έχει διατηρήσει την καλή του συμπεριφορά, να τον ανταμείψετε επιτρέποντάς του να εξερευνήσει και να μυρίσει τη γύρω περιοχή. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσετε, πότε ο χρόνος της ανταμοιβής έχει τελειώσει. Να θυμάστε ότι πρέπει πάντοτε να είναι μικρότερος από το χρόνο που δαπανάτε για να μπορέσει να συγκεντρωθεί ο σκύλος σας στην βόλτα.

5. Κρατήστε την ηγεσία σας, ακόμη και μετά την βόλτα.
Όταν φτάσετε στο σπίτι σας, μην σταματήσετε να οδηγείτε το σκύλο σας. Αφήστε το σκυλί να σας περιμένει υπομονετικά, ενώ βγάζετε το λουρί του ή καθώς εσείς βγάζετε τα παπούτσια σας.

6. Επιβραβεύστε το σκυλί σας μετά τη βόλτα.
Δώστε στο σκύλο σας ένα γεύμα μετά την βόλτα. Με αυτό τον τρόπο του δείχνετε ότι πρέπει να "εργάζεται" για να αποκτήσει τροφή και νερό.

Και μην ξεχάσετε πάντα να δίνετε το καλό παράδειγμα, φροντίζοντας και αγαπώντας το σκυλί σας!

πηγή

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...