10 σπιτικές συνταγές ομορφιάς για διάφορα προβλήματα

Υπάρχουν πάρα πολλές σπιτικές συνταγές ομορφιάς που έχουν δοκιμαστεί και έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα σε διάφορα προβλήματα, από δερματικές παθήσεις μέχρι ατίθασα μαλλιά.
Μπορείτε λοιπόν να προμηθευτείτε τα απαραίτητα φρούτα και λαχανικά και να ξεκινήσετε μια μοναδική φροντίδα του εαυτού σας.
  • 1. Πυτιρίδα
Σπιτικές συνταγές ομορφιάς (2)
Τι θα χρειαστείτε: 4 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο, 1 κουταλιά της σούπας παραδοσιακό γιαούρτι και 2 κουταλιές της σούπας πολτοποιημένες μπανάνες.
Συνταγή: Σε ένα μπολ αναμείξτε τα υλικά και κάντε με το μείγμα αυτό ελαφρύ μασάζ στο κεφάλι σας για τουλάχιστον 5 λεπτά. Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε ως συνήθως.
Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε λιπαρά και βιταμίνη Ε για βαθιά περιποίηση και ενυδάτωση. Επίσης, το παραδοσιακό γιαούρτι περιέχει γαλακτικά οξέα που καθαρίζουν και απομακρύνουν τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

  • 2. Αδύναμα μαλλιά
Σπιτικές συνταγές ομορφιάς (3)
Τι θα χρειαστείτε: χυμό λεμονιού, λευκό ξύδι και ελαιόλαδο.
Συνταγή: Αφού λουστείτε, ξεπλύντε τα μαλλιά σας με ένα συνδυασμό ζεστού νερού και 3 κουταλιές της σούπας από χυμό λεμονιού και λευκού ξυδιού. Στη συνέχεια εφαρμόστε ένα καλό conditioner.
Ο χυμός λεμονιού δίνει λάμψη και ζωντάνια στα αδύναμα μαλλιά, ενώ το ξύδι έχει θεραπευτικές ιδιότητες που βοηθούν τις ξηρές άκρες.
Όσο τα μαλλιά είναι ακόμα νωπά, αλείψτε επάνω τους ελάχιστη ποσότητα ελαιόλαδου. Το ελαιόλαδο κλειδώνει την υγρασία, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και τις βροχερές ημέρες, και περιέχει μεγάλες ποσότητες ασβεστίου και βιταμινών Ε και Κ.


  • 3. Ηλεκτρισμένα μαλλιά
Σπιτικές συνταγές ομορφιάς (4)
Τι θα χρειαστείτε: Λάδι καρύδας.
Συνταγή: Τρίψτε μικρή ποσότητα από λάδι καρύδας ανάμεσα στις παλάμες σας και ταμπονάρετε ελαφρά την κορυφή του κεφαλιού σας. Ακόμα κι αυτή η πολύ μικρή ποσότητα υγρασίας, θα δαμάσει τις τριχούλες που πετάνε και θα ενυδατώσει τα μαλλιά χωρίς να τα λαδώσει.


  • 4. Σκληρό δέρμα σε αγκώνες και φτέρνες
Σπιτικές συνταγές ομορφιάς (5)
Τι θα χρειαστείτε: Φρέσκα σύκα, λάδι καρύδας και ζάχαρη (προαιρετικά αν θέλετε πιο σκληρό scrub).
Συνταγή: Πάρτε ώριμα σύκα, λιώστε τα σε ένα μπολ και προσθέστε λάδι καρύδας. Το μείγμα αυτό θα απολεπίσει ελαφρά το δέρμα σας και οι σπόροι του σύκου θα το καθαρίσουν, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. Το λάδι καρύδας είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ενυδατικό. Σιγουρευτείτε οτι το λάδι καρύδας δεν είναι πολύ λιωμένο, κι αν πρέπει να το στερεοποιήσετε από μόνη σας, τοποθετήστε το για όσο χρειαστεί στο ψυγείο. Αν επιθυμείτε πιο δραστικό scrub, προσθέστε και λίγη ζάχαρη. Εφαρμόστε το στους αγκώνες και στις φτέρνες σας όσο βρίσκεστε στη μπανιέρα, μόνο προσοχή να μη γλιστρίσετε.


  • 5. Ακμή και κοκκινίλες
Σπιτικές συνταγές ομορφιάς (6)
Τι θα χρειαστείτε: ¼ φλιτζανιού τζελ αλόης και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Συνταγή: Αναμείξτε καλά τα υλικά και εφαρμόστε το μείγμα κατευθείαν στην πληγείσα περιοχή του δέρματος.
Η αλόη είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητές της και είναι ιδιαίτερα ευεργετική στη θεραπεία διάφορων δερματικών προβλημάτων όπως η ψωρίαση, το έκζεμα και η ροδόχρους ακμή. Το λεμόνι περιέχει μηλικό οξύ, το οποίο μειώνει επίσης τα συμπτώματα της ροδόχρου ακμής.


  • 6. Ιδρωμένα πόδια
Σπιτικές συνταγές ομορφιάς (7)
Τι θα χρειαστείτε: Μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι.
Συνταγή: Η μαγειρική σόδα είναι γνωστό αποσμητικό, που μπορεί να απορροφήσει την υγρασία, οπότε μπορείτε να ρίξετε μικρή ποσότητα μέσα στα αθλητικά σας ή απευθείας πάνω στα πόδια σας. Επίσης, να πλένετε τα πόδια σας καθημερινά και μην ξεχνάτε να τα σκουπίζετε καλά, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα.
Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, μουλιάστε τα πόδια σας σε νερό με λευκό ξύδι, το οποίο καθαρίζει το δέρμα και εξισορροπεί τα φυσικά έλαια του δέρματος.


  • 7. Ξηρή περιοχή κάτω από τα μάτια
Σπιτικές συνταγές ομορφιάς (8)
Τι θα χρειαστείτε: Αγγούρι και λάδι jojoba.
Συνταγή: Εφαρμόστε λεπτές φέτες από δροσερό αγγούρι στην περιοχή κάτω απο τα μάτια και αφήστε το για 15 λεπτά. Το αγγούρι έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες και περιέχει μια ποικιλία από βιταμίνες Β που βοηθούν τη ροή του αίματος. Στη συνέχεια, απλώστε λάδι jojoba κάτω από τα μάτια και αφήστε το όλο το βράδυ. Το λάδι jojoba έχει θεραπευτικές ιδιότητες και είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε το βράδυ, όπως όλα τα έλαια, γιατί μπορείτε να το αφήσετε για πολλές ώρες χωρίς να ανησυχείτε για την γυαλιστερή του όψη κι επιπλέον, το σώμα μας απορροφά, διαμορφώνει, και αποκαθιστά τη φυσική ισορροπία του κατά τη διάρκεια της νύχτας.


  • 8. Ξεφλουδισμένο δέρμα γύρω από τα φρύδια και τη μύτη
Σπιτικές συνταγές ομορφιάς (9)
Τι θα χρειαστείτε: Μήλα, λεμόνια και αιθέριο έλαιο βερίκοκου.
Συνταγή: Στον αποχυμωτή, βάλτε ένα μήλο μαζί με τη φλούδα του και προσθέστε μικρή ποσότητα φρεσκοστυμμένου λεμονιού. Εφαρμόστε τον χυμό αυτό στην περιοχή που θέλετε, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι από βαμβάκι και κάνοντας ανοδικές και καθοδικές κινήσεις.
Τα μήλα και τα λεμόνια λειτουργούν σας απολεπιστικά και τα μήλα βοηθούν επίσης την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου.
Τέλος, περάστε από την περιοχή το έλαιο βερίκοκου για ενυδάτωση.


  • 9. Ξηρά χείλη
Σπιτικές συνταγές ομορφιάς (10)
Τι θα χρειαστείτε: Λάδι jojoba ή βούτυρο καριτέ.
Συνταγή: Εφαρμόστε λάδι jojoba στα χείλη σας πριν κοιμηθείτε. Το λάδι jojoba ενυδατώνει το δέρμα κι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο. Είναι επίσης πλούσιο σε χαλκό και ιώδιο.
Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε βούτυρο καριτέ, του οποίου τα ενυδατικά συστατικά συγκαταλέγονται στις καλύτερες θεραπείες για ξηρό, σκασμένο δέρμα.


  • 10. Παρανυχίδες
Σπιτικές συνταγές ομορφιάς (11)


Τι θα χρειαστείτε: Μέλι, χυμό αλόης και ελαιόλαδο.
Συνταγή: Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Εφαρμόστε το μείγμα και κάντε μασάζ στις παρανυχίδες για 5 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.
Η αλόη βοηθάει το σκασμένο δέρμα, τις λοιμώξεις, τις γρατζουνιές και τα κοψίματα.

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...